17.3.2013

Viikonloppupuuhasteluja

Heräilin auringon kanssa kilpaa, ensimmäiset säteet valaisivat koko keittiön ja kristallit ikkunalla moninkertaistivat säteiden valot ja värit. Mielenikin piristyi tuntuvasti, lisää iloa toivat muutamat kukat  ikkunalla; orkidean ainut kukka ja iloisilla ilmeillä kukkivat Soilikit.

Olimme suunnitelleet lauantai päivälle kauppareissun lisäksi kirppiksellä käynnin. Nopeasti hoidin koirien aamulenkit ja seuraavaksi herätys yläkerran unikeolle. Meitä lähti 3 sukupolvea ja tyttären anoppi kohti Viirin kirppistä. Ovet eivät olleet vielä auenneet joten ihmisiä oli jonossa astikka ulko-ovien edustalla. 

Kiertelimme hyllyjen väleissä etsien jotakin.... minä tietysti ekaksi Myrna-kuppeja joita ei löytynyt tälläkään kerralla. Seuraavaksi huonekaluosastolle, hain kukkapöytää kylvöksilleni, eteläiselle ikkunalle, eipä löytynyt sitäkään. 
Silmiini osui viehättävä pääsiäiskoriste; "kukko, kanasensa ja tipujensa" kanssa pesällään, pakko ostaa.
Katson aina nuo keittiövälineet kun haen "kunnon vispilää", löysin lähinnä mieleistäni olevan mallin, se hypähti ostoskoriini.
Muistin myöskin karvaiset ystävämme ja heidän tarpeensa; "PEHMOLELUT". Pari söpöä nallea hypähtivät jälleen koriini.
Uudenmaan Leipä Oy:n myymälän ohitse ei voi koskaan ajaa pysähtymättä. Meillä oli tarkoitus ostaa leipomon hyvää ruislimppu mutt se oli loppuun myyty. Tiskillä osuivat silmiini ihanan hyvän näköiset "Kuppikakut". Taaskaan ei ollut kamera mukana, koskahan minä opin sen ottamaan laukkuuni kun lähden ovesta ulos. Kuvan kakut eivät ole Uudenmaan Leivän.

Kakut oli kasattu läpinäkyviin kauniin mallisiin laseihin. Kerrokset näkyivat kauniisti ja ne olivat lusikalla syötäviä, mehukkaita ja ah niin syntisen hyviä...makeita.

Joka viikkoisen lauantaisen kauppareissun kruunaa aina hyvät kahvit Sonja-muorin luona, niin tälläkin kerralla. Tämä kaffeehetki on niitä parhaita hetkiä viikottain, saamme kuunnella monenmoisia juttuja menneiltä vuosilta kylän elämästä ja kylän ihmisistä. Kuuntelemme mielenkiinnolla ja muorin jutut kun ovat hauskoja huumorilla maustettuja niin niitä kuntelee nuorikin ihminen ihan mielissään, huomaan....

Sunnuntaita vietinkin melkein itsekseni, lueskellen ja musiikkia kuunnellen. Joskus on hyvä pysähtyä nauttimaan yksinolosta ja päivästä kun ei tarvitse lähteä minnekään, saa vain olla kotosalla.

1 kommentti:

Irene kirjoitti...

Mukava viikonloppu on sinulla ollut. Rakkaiden läheisten kanssa yhdesäoloa ja kaupungilla kiertelyä. Sitten vielä omaa rauhaa jälkiruoaksi.