2.3.2013

Soilikki

Sain Sarilta tuosta kuvan valkoisesta soilikista hyväkuntoisen jakotaimen joka oli kukassa koko viime syksyn ja siitä alkoi tämä "Soilikki-villitykseni". Talvehtiminenkin onnistui ihan hyvin, kastelua en ole vieläkään oppinut, kun se saa liikaa vettä tai on liian kuivana niin sen lehdet lurpattavat. Niinpä kokeilenkin altakasteluruukkuja olisiko niissä kastelut kohdillaan.
Ohikulkiessani käväisin paikallisessa kukkakaupassa ihan vain uteliaisuuttani olisiko siellä sattumalta Soilikkeja myynnissä näin kevätesikkojen aikaan ja olihan siellä. Niin tämä kevätvillitykseni tuli taas ruokittua.
 Sain kaksi uutta väriä; sinivalkoisen ja punertavan Soilikin.
Istutin ne heti altakastelu ruukkuihin ja istutus hommissa pari lehteä irtosi niin pistin nekin multaan, saapa nähdä juurtuuko ne, kokeilla täytyy :)
Vaihdan keittiön ikkunalaudan kukat Soilikeiksi, ikkuna on kylläkin itään mutta ei ainaskaan keskipäivän aurinko pääse paahtamaan.

Viikko ilma lumitöitä, apuva... nyt yleiskunto rapistuu ihan nollalukemiin... onneksi on luvattu sankan lumipyryn saapuvan illansuussa, joten ei huolta ... hyötyliikuntaa taas tiedossa.

2 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Soilikit on kauniita.

Mummollani oli monta soilikkia keittiön ikkunalla.Itse en ole koskaan sellaista ostanut,pitääkin katsoa josko löytyis kukkakaupasta.

Mukavaa viikonloppua.

Tarina kirjoitti...

Tähän aikaan vuodesta taitaapi hyvin usea saada kukkas'pureman ja koristaa ympäristönsä värikkäillä kukkasilla.
Soilikki on herttainen kukka, niin hennot kukkavanat.
Väri-iloa!