7.10.2014

Syksyn seonneet kukkijat ja puuhasteluja lokakuisella pihalla

 Muut liljoistani kukkivat kaikki kesällä mutta tämä yksinäinen kukkija heräili nyt vasta kukkimaan.
 Kriinumiinkin odottelin koko kesän kukkia mutta eikös sekin heräili  vasta nyt, tehden pulskan nupun, saas nähdä minkälainen kukka siitä syntyykään. Riittääköhän sille valo kun kuskailin sen muiden kukkien kera talvehtimaan kellariin, siellä kun  on vain pienehköt ikkunat ja lämpötila noin +10 astetta.
Koristeomanapuussa on eka kerran ihanan pieniä omenoita runsaan puoleisesti, se on kuin kukkanen ikään.

Pelakuut kukkivat vielä mutta kuskasin nekin jo talvisäilöön kellaritiloihin, Nostin Syrikat  2 kpl, maasta ja istutin saaveihin, niin tein myöskin Suklaakosmokselle. Saivat jäädä vielä ulos mutta kun huomenna on täysikuu niin nyt oli otollisempi istutusajankohta kuin laskevan kuun aikaan oli ollut.

Aloitin tänään myöskin lintujen talviruokinnan, laittaen auringonkukan siemeniä lintujen syöttölaudalle.  Siiri-siilikin käy edelleen poikasensa kanssa joka ilta/yö ruokailemassa  "pannullaan".

Mukavaa puuhastelua on kaikenlainen valmistautuminen talventuloon; suihkulähteestä otin vesipumpun pois, pesten huolella sen suodattimen ja laitoin pumpun vesiämpäriin, kellariin talveksi.

Perunamaakin tuli ihan itse jälleen käännettyä käsin , siis lapiolla. Se on ikäänkuin jonkinlainen testi yleiskuntoni nykytilanteesta. Täytynee todeta että kuntoni on hyvä, pottumaa kääntyi mustalle mullalle alle aikayksikön, HYVÄ MINÄ!

Ei kommentteja: