14.10.2014

Ikkunoiden pesu

Joka syksyinen ikkunanpesu oli nyt ajankohtainen puuha. Siispä pesuvälineet esille ja töihin !

Pesuaineena käytän aina hyväksi havaitun Fairyn,
Onneksi vaihdoimme vanhaan omakotitaloomme uudet ikkunat heti kun jäin eläkkeelle ja oli aikaa tehdä vähän isompiakin prekteja. www.tiivi.fi Tiivi-ikkunat ovatkin osoittautuneet hyväksi valinnaksi. Niissä on erittäin toimivat lukituslaitteet ja mekanismit. Ikkunalasi on hyvälaatuista ja sälekaihtimet toimivat helppokäyttöisten mekanismien ansiosta mainiosti. 

Ikkunoiden tilaus ja asennustyö sujuivat ammattitaitoisesti ja nopeasti. Ei jäänyt asennustyön jäljiltä ylimääräistä siivottavaa eikä vanhojen ikkunoiden ongelmaa, kaikesta huolehtivat Tiivi-pojat.

Sitten siihen ikkunanpesuun... muistelen aina kiitollisuudella koko ikkunanvaihtoprojektia kun pesutkin hoituvat helposti. Pesuaineena käytän vain astianpesuainetta, Fairya. Pesuvälineinä kuvassa olevia pesintä ja lastaa, lopulliseen kiilloitukseen vanhoista lakanoista revittyjä rättejä. Ikkunoistani tuleekin aina niin kirkkaita ja raidattomia.  Kun käyttää asianmukaisia välineitä niin ikkunatkaan eivät naarmuunnu ja säilyvät vuodesta toiseen kirkkaina.

Hyönteisverkot jotka ovat myöskin Tiivi-tuote, irroitan ne  ja varastoin ne talveksi, valmistajan ohjeiden mukaisesti. Pikkulinnut saattavat nokkia ne talven aikana rikki jos ne jää paikoilleen.

Nyt ikkunat loistavat kirkkaudellaan koko huusholli tuntuu entistä siistimmältä, se on kyllä kumma surannais ilmiö. 

Seuraavan ikkunanpesun ajankohta onkin sitten keväällä. Voi miten se tuntuikaan toivekkaalta ajatukselta näin sateisena ja sumuisena päivänä. Siihen asti polttelen runsaasti kynttilöitä ja nautinkin kotini suomasta lämmöstä kun on vedottomat ikkunat ja kynttilän lepattavat liekit silmän ja sielun ilona.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Tuo ikkunoiden pesu on kyllä meillä semmoinen, jota aina viivytetään. Niitä meillä riittää talossa. Saa nähdä, otetaanko keväällä joku tekemään se meidän puolesta. Itselläni tapaa aina niitä rantujakin jäädä. https://www.ht-kodinpalvelut.fi/siivouspalvelut