12.12.2010

Jätkän kynttilät ja ternimaitoa

Tähän aikaan vuodesta on kiva poltella jätkänkynttilöitä, niistä loimuaa lämmin liekki ja havupuu räiskyy tunnelmallisesti.

Sunnutai on hämärtymässä iltaan, ulkona on 12astetta pakkasta ja lunta noin 29 senttiä, siis oikea talvipäivä. Keskipäivällä jopa aurinkokin pilkisteli pilven reunan takaa.

Muutama punatulkkukin koristi pihapensaita hetken aikaa kun käväisivät "sunnuntai päivän lounaallaan":).

Sain vastaanottaa muutaman litran ternimaitoa ja nyt on herkuteltu uunijuustolla, kanelin ja sokerin saattelemina. Olen tarjonnut tätä vanhanajan herkkua myöskin naapurin rouvalle joka piipahti iltakylässä sekä sukulaispariskunnalle kun poikkesivat tervehtimässä meitä, mennessään tyttärensä perheen vieraiksi viikonlopun viettoon. En ole lainkaan varma pitivätkö he meidän herkusta. Eipä sillä väliä pitivät tai eivät! Itselleni ternimaidosta tehty uunijuusto on äärettömän hyvää ja tuo taas mieleen lapsuuden ajan herkut. Tänä iltana paistan vielä lettuja, taikinasta joka on tehty ternimaitoon.
Ternimaito on ravintorikas maitotuote , onhan se vastasyntyneen vasikan ensimmäinen energiapaukku ja antaa vauhtia rivakkaan kasvuun ja kehitykseen.

Hyvin on mennyt toiveeni "jakeluun" krääsättömästä joulunvietosta! Tänä vuonna ei ostella lahjoja vaan ollaan yhdessä ja nautitaan jouluherkuista joihin satsataan sekä tietysti toistemme seurasta. Odotan jo kovasti aikaa jolloin voimme oleilla jouten ja jutella niitä näitä, kuunnellen hyvää musiikkia ja varmasti lauletaankin onhan meissä kaunisäänisiä ja taitavia laulajiakin. Itse kyllä mieluimmin vain kuuntelen kun toiset laulavat.

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Noi jätkänkynttilät ovat upeita :)
Niitä näkee kyllä oikeastaan aika harvoin täälläpäin maata.
Ternimaitoa olen saanut uunijuustona maistaa joskus, vaan mun suuhun se ei maistunut...mutta jos oisi lapsesta asti maistellut, olisi varmasti oppinut sen aika "voimakkakaaseen" makuun.
Mukavaa uutta viikkoa sinulle
tuksu