10.6.2013

Mustikkamaa kuntoon

Seuraava pihapuuhastelu onkin sitten "mustikkamaan" perustaminen. Aluksi on vain 3 tainta, koska ei ole ihan varmaa onnistunko tässä puuhassani ja miten mustikat viihtyvät pihallani.
Hankin oikein "Rodomultaakin" kun mustikka viihtyy happamassa maassa.
Aiemmin oli kaadettu lehmus ja kanto on vielä jäljellä niin ajattelin sen piiloittaa mustikkapensaiden keskelle. Poistin palan nurmikkoa ja vähän multaakin, että voin jakaa rodomultasäkin kolmelle  taimelle. Ongelmana olivatkin lehmuspuun juuret, ei vaan tahtonut löytyä sopivaa koloa istutettavaksi.
Siinä ne nyt ovat Pensasmustikan taimet istutettuna aurinkoiseen paikkaan ja vielä reilu kastelu niin mustikkamaani on perustettu. Tähän on hyvä istuttaa lisää taimia ja laajentaakin voi tarpeen mukaan istutusaluetta joskus myöhemmin jos intoa riittää ja mustikat viihtyvät.

Levitän vielä katteen mullan peitteeksi pitämään maan kosteana. Nurmikon leikkuujäte olisi varmaan sopiva kateaine mutta ongelmana on ettei leikkurini ole keräävä vaan siinä on bioterä joka leikkaa ruohot paikalleen jääväksi, ravitsemaan ja kosteuttamaan vanhaa nurmikkoa. Täytynee mennä naapurin isännän luokse kottikärryn kanssa kun hän ajelee laajan nurmikkonsa keräävällä, päälläistuttavalla leikkurillaan :)

Toivottavasti muistan viritellä suojaverkot tarpeeksi ajoissa, syksyllä etteivät rusakot pääse herkuttelemaan maalleni.

Istutuspuuhat jatkuivat vadelmarivistössä, josta poistin muutaman yksilön ja tilalle istutin keltaista vadelmaa pari tainta näin aluksi. Maata kaivaessani huomasin miten hyvin lehtikate pitää maan kosteana ja isot lierot olivat omissa hommissaan, siksi nuo vatut ovatkin tuottaneet hyvän sadon vuosittain.

Päivän päätteeksi vielä jokailtaiset kastelupuuhat, ainakin kasvimaa tarvitsee vettä päivittäin.

2 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Noita määkin niin haluaisin, ehkäpä ensikesänä...
tuksu

Titti kirjoitti...

Keksitpä kivan paikan mustikoille!:)
Minäkin tänä vuonna ostin pari mustikan taimea, -ja keltaisen vadelman myös! )
Aurinkoa päivääsi!