25.9.2012

Verenpaineet koholla


Korvissa suhisee ja sydämen lyönnit tuntuvat päässä, huolestuin kun tämä ei ole tavallista olotilaa, niinpä otin vanhan "omronini" käyttöön. No sehän ei toiminut kunnolla, ilmaletku ei pysynyt paikoillaan ja aina vaan se ilmoitti häiriötilaa,,,

Yritin varata aikaa omalle lääkärille mutta minut ohjattiinkin terveydenhoitajalle jonka vastaanotolle pääsin välittömästi. Ensin tietysti petyin; vai terveydenhoitajalle vaan, mitähän apua siitä nyt olisi. Käynti olikin aivan positiivinen ja sain ohjeet hiljentää tahtiani ja jouduin seurantaan. Hoitsu laittoi myöskin lähetteet labraan verikokeisiin ja sydänfilmiin. Taas yllätyin myönteisesti, miten voikin omalla terveysasemalla näytteidenotto sujua näin näpsäkästi, en tiennytkään että Huslab.sta tulee henkilö ottamaan näytteet kerran viikossa keskiviikkoisin klo 7.30-8.30. Olihan meitä eläkeläisiä kymmnenkunta oven takana odottamassa putiikin aukeamista. Aina oppi jotain uutta, tänään opin sen että kun antaa KELA-kortin vastaanotolla niin hoitajan sitä vilauttaessa koneelleen, aukeaa tietoni ruudulle nopeasti ja varsinainen "hoito" voi alkaa, kätevää.

Toisella käynnillä th.:n luona, tsekattiin verenpainemittarini, no olihan se vanha ja siksi hoitaja ehdotti että ostaisin uuden ja seuraavalla kerralla ottaisin sen mukaani jotta tsekataan näyttääkö laita samat arvot kun aseman koje.
Seuraava käynti on vielä th:lle mutta seuraavaksi ehkä jo omalle lääkärille ?

Kotiuduttuani terkkarikäynniltäni, avasin tietsikan ja tein tilauksen yllä olevasta verenpainemittarista, sen saikin tosi halvalla HobbyHallista. Laite tulikin viikossa ja verenpaine lukematkin ovat hiukan alentuneet mutta ovat vieläkin koholla.
Seuranta jatkuu....

Alla kopioitu tuoteseloste laitteesta: 



OMRON tarjoaa verenpaineen kotiseurantaan useita vaihtoehtoja, hieman rannekelloa suuremmista rannemittareista ammattikäyttöön soveltuviin olkavarsimittareihin. OMRON-mittarit ovat erittäin luotettavia. Omron verenpainemittareita on runsaasti myös ammattikäytössä.





Ominaisuudet
Suurikokoisella näytöllä kaikki lukemat näkyvät kerralla
21 muistipaikkaa
M2 havaitsee epäsäännöllisen sykkeen ja näyttää vain luotettavan mittaustuloksen
Graafisesta näytöstä näkyy, onko tulos tavoitearvojen sisällä
Ilmoittaa epäsäännöllisestä sykkeestä
Ilmoittaa, kun mansetti on kiinnitetty oikein
Intellisense -teknologia takaa nopean ja miellyttävän mittaamisen
Yhden napin mekanismi: suuren, sinisen napin painaminen on kaikki mitä sinun pitää tehdä mitataksesi verenpaineesi
Mittari ilmaisee hienovaraisesti, mikäli verenpaine on kotimittauksille asetettujen standardirajojen ulkopuolella

1 kommentti:

Tarina kirjoitti...

Omron löytyy töistä sekä kotoa.
Sait rahallesi vastinetta.
Sopusointuisia lukemia mittariin ja iloisia sadepisaroita!