7.10.2008

Syksyn silmaänilojaSyysasterit vasta aloittavat kukkimisen, toinen lajike on vielä nupullaan ja on väriltään vaaleansininen.

Iso maksaruohokin availee kukkiaan, ovat vielä vähän nupullaan. Nimestä en ole ihan varma, kutsun sitä vaan maksaruohoksi.
Olen vain harrastelija puutarhahommeleissa ja monesti käytänkin tosi vanhoja nimiä kukillani, joita Matilda-mummini käytti aikoinaan.
Puutarha-harrastukseni on lähtöisin ihan jo "vaunuiässä", olin vauvana isoäitini hoidossa, puutarhatöiden vieressä ja kun jalat kantoivat kuljin mummin mukana porkkana- ja kukkapenkkien välissä. Olin kuulemma ahkera kukkien poimia. Näin kun ikää on tarpeeksi, palautuvat lapsuuden muistot useimmin mieleen. Erikoisesti muistan kukkien ja kasvien tuoksun. Esimerkiksi valkolehdokin valloittava tuoksu ei unohdu koskaan ja tiedän useamman lehdokki-metsän ja käyn kesän kunniaksi poimimassamuutaman kukan maljakkoonkin sen tuoksun vuoksi, vaikkakin lehdokki on rauhoitettu kasvi.

4 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Siellähän kukkien loisto vain jatkuu. Perkkailin tänään vielä kukkapenkkejä talvikuntoon ja vähän enää kukkivaa löytyy.

Lapsuusmuistoina minullakin ovat puutarha- ja kasvimaa-asiat. Kasvimaalla sai kitkeä ja harventaa mielin määrin.

Sirkka kirjoitti...

Kaunis puutarha on aina ilo silmälle, siellä on kaunista katseltavaa vuoden jokaiselle päivälle.

Itse en tiedä mistä minun puutarhaan kiintymykseni on alkannut, kaunista vain täytyy olla ja siinä jos missä saa mielestäni toteuttaa itseään.
Lisäksi se on niin mukaansa tempaisevaa puuhaa, aina ei malttaisi mennä syömäänkään, kun on niin uppoutunut puutarhan saloihin:)

Mukavaa ja kaunista päivää sinulle sekä iloista mieltä.

Nina kirjoitti...

Hei Marjamatilda!
Tulin vastavierailulle. Kiva kun kävit kurkistamassa!

Sinulla on upea puutarha!
Ovat nuo syysasterit kyllä melkoisia kukkasia, kun vielä näin juuri ennen talvea puhkeavat kukkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa väriloistoa, iloa silmille :)