6.10.2008

Piiri

Katsoin eilen illalla mielenkiinnolla uuden ohjelmasarjan ensimmäistä jaksoa joka tuli SUB-tv:n kanavalta ja käsitteli yliluonnollisia asioita. Saija-Reetta Kotirinta juonsi ohjelmaa sopivasti avoimin mielein ja todellisena asiaan liittyvänä asiantuntijana ja selittäjänä oli tunnettu meedio, Marja Pennanen.Viikolla esiintyi kakkosella Tosi Tarina ohjelmassa enkeli-asiansa kanssa Nina-Matilda Juhola.

On erittäin hyvä asia että tehdään ohjelmia yliluonnollisista asioista, koska on paljon ihmisiä joilla on kykyjä erilaisille yliluonnollisille asioille. Näistä ei voi puhua kuin harvoille valituille.Minä olen koko ikäni nähnyt unia, joissa isovanhempani käyvät antamassa neuvoja. Tämä tapahtuu aina kun on menossa joku vaikeampi ratkaisu tai tehtävä, eikä oikein osaa itse päättää miten toimia. Nähdyt unen jälkeen tuntuu unessa saamani neuvo ainoalta oikealta ratkaisulta ja on käytännössäkin osoittautunut aina hyväksi.Olen nähnyt usein samanaiheisia enne-unia kun joku sukulainen tai läheinen ihminen kuolee, pidän unipäiväkirjaa, joten olen sen johdosta oppinut tulkitsemaan uniani paremmin. Osallistuin 10 vuotta sitten useille, Pekka Suomisen unien tulkinta kurssillle, joita kansalaisopisto järjesti.
Unien tulkinta auttaa myöskin tuntemaan omaa sisintään syvemmin.

Molemmat lapsenlapseni ovat erittäin kiinnostuneita uniensa merkityksistä, he kyselevät aina suoraan että: mitä se tietää? Onpa vaikeaa antaa selkeää vastausta, mutta yritän heitä opastaa myöskin pitämään unipäiväkirjaa unistaan ja kehoitan miettimään mitä tapahtuikaan viime kerralla, kun näin vastaava unta! Ei helppoa!

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Minulla toistuu unissa aina silloin tällöin sama aihe. Kirjoitin runotorstaissa pariviikkoa sittenne runona.

Myöhästyminen matkalla ja kouluun ja putoaminen korkealta.
Tuo putoamisuni tulee enää kovin harvoin.

Näen tai kohtaan unessa silloin tällöin isoäitini, isäni, enoni ja hänen vaimonsa. Kaikki kuolleita läheisiäni.
Isoäitini kuolemasta on jo pitkä aika.

Sirkka kirjoitti...

Kiitos vierailustasi,tiedän mitä tarkoitat...viime vuoden puolella kävin kurssin, jonka piti Riitta Wahlström koulutukseltaan psykologi ja kasvatustieteen lisensiaatti.Hän on toiminut useita vuosia yliopistossa opettajana ja tutkijana erikoistuen sekä rauhantutkimukseen että ympäristökasvatuksen ja koulutuksen alueeseen. Olin siis hänen kurssilla, joka oli Eheyttävä Luonto, kertoo miten luonto kuntouttaa. Suosittelen hankkimaan sen kirjan.
Itse aistin herkästi asioita etukäteen...esim ajattelen juuri jotain asiaa, niin aivan hetken kuluttua se on siinä esillä juuri niin... sekä paljon muitakin asioita.. tätä on vaikea selittää ja monesti tuntuukin aivan uskomattomalta itsestänikin..puhuin tämän opettajan kanssa siitä, kun lounastimme yhdessä samassa pöydässä hän sanoikin siihen , että joillakin on herkkyys aistia yhteyksiä näkymättömään, yleensä herkillä ihmisillä on näin.

Mukavaa päivää.