10.6.2015

Ahkeraliisat vakiopaikalleen

Vanha puinen tiinu, joka on muistoesine anoppilasta, pääsi jälleen tänäkin kesänä koristamaan pihalle tuloa ja toivottamaan tulijat tervetulleiksi.  Tiinun kesä asukkaiksi pääsivät kaksi maisemabegoniaa.
Verikurjenpolvet viihtyvät tontin reunalla ja kadun varrella kun ohikulkevat koirat lannoittavat niitä ahkerasti, haju on sitten sen mukainen mutta eihän se haittaa kun niitä ei tarvitse kosketella, ihailla vaan kun pikapuoliin avaavat runsaat kukkansa meidän kaikkien silmien iloiksi.
En yrittänytkään vaihtaa Ahkeraliisoja joksikin muuksi kesäkukiksi, koska jo kasvupaikka asettaa tietyt vaatimukset kasveille. Onhan paikka rakennuksen pohjoispuolella mihin aurinko paistaa ainoastaan aikaisin aamulla ja myöhään illalla. Ahkeraliisat ovat viihtyneet jokaisena kesänä ihan kiitettävästi niin kuin alla olevassa kuvassa näkyy.
Täytyy tyytyväisyydellä todeta että kirkonkylän torikauppiaalta ostetut taimet olivat todella hyväkuntoisia, isoja sekä hintakin kohdallaan. Pitäjän parhaat taimet!
Hyötyliikuntaa tuli harrastettua melkein yliannoksen verran kun innostuin kitkemään tontin itärajan rikkaruohoista. Naapurin miehet poistivat vanhan "koira-aidan" meidän väliseltä rajalta ja se innosti minuakin siistimään rajaa omalta puoleltani. Aidan poisto helpottaa huomattavasti ruohon niittoa.
Rajan tuntumassa on sopivasti pensas kasvillisuutta josta on riittävästi myöskin näkoestettä naapuriin, jos haluaa olla omissa oloissaan.
Pensasmustikassa on runsaasti kukkia, vaikka puskaat ovat vielä nuoria ja pienikokoisia. Olen jättänyt suojaverkot kesäksikin mustikoiden ympärille etteivät rusakot popsi niitä suihinsa ja samalla ne estävät lintujen hyökkäykset kun marjat kypsyvät.
Atsalea on kohta täydessä kukassa, sopivasti nyt kun tulppaanit lopettelevat kukintaansa niin kukinta pihalla jatkuu.

Puuhastelut pihalla jatkuvat  mutta alkukesän kiireet ovat ohi kun kaikki kylvöt ja istutukset on tehty, nyt "puutarhuri" ehtii jo  istahtamaan pihakeinuunkin ihastelemaan aikaansaannoksiaan. 

Sadetta kaivattaisiin, koska tuulet kuivattavat yllättävän tehokkaasti maan pinnan , joten kastella pitää melkein päivittäin, ainakin kasvimaata ja viimeksi istutettuja kasveja ja pensaita. Onneksi kaivoissa riittää vielä runsaasti vettä.

Ei kommentteja: