28.1.2013

Kylpyläviikon aloitus päivä

Sunnuntai aamu alkoi lumitöillä, pikaisella koiralenkillä ja sitten olikin aika lähteä tyttären autokyydillä kylpylämatkalle kohti Kuoipiota. Olimme ajoissa Hyvinkään rautatieasemalla ja istuimmekin vähän aikaa lämpimässä autossa, ulkona puhalteli kirpakka "pakkaspuhuri" joka löysi tiensä luihin ja ytimiin asti.

Lippuja ostaessani huomasin yllätyksekseni ettei junat enään pysähdykkään Riihimäen asemalla vaan H-junalla pitää mennä Tikkurilaan jossa vaihto Savoon menevään junaan tapahtuu. Jännitin jo etukäteen miten osaan oudolla asemalla löytää oikean raiteen ja valita sen junavaunun missä lippuun merkitty paikkani on. Huoli olikin aivan aiheeton, Tikkurilan asemalla on uudet opastetaulut jossa selvisi junan vaununumerkitkin  niin että tiesi heti suunnistaa oikeaan  vaunuun ja paikkahan löytyy aina helposti. Raiteitten opasteet olivat myöskin selkeät ja helposti ymmärrettävät. Kaiken kaikkiaan junanvaihto kävi erittäin helposti ja junassa oli rutkasti tilaa niin että sain valloittaa molemmat paikat, matka sujui nopeasti ja rattoisasti, olihan rvintolavaunussa mahdollisuus käydä virkistäytymässä hyvällä kahvilla vasta paistetulla pullasella.

Kuopion asemalla laitoin matkalautut säilytykseen ja kävin kahvilasta ostamassa hautakynttilän sekä tulitikut.
Olin suunnitellut käydä appivanhempien haudalla ja lähdin suunnistamaan vanhasta muistista kohti heidän hautapaikkaansa.  
Hautakivi oli melkein lumenpeitossa niin että lumitöihin ensiksi ihan vaan pelkillä hanskakäsillä ja hyvinhän se onnistui. Sytytin kynttilän ja hiljennyin heidän muistoaan kunnioittamaan.



Hautakivessä on Lotta-merkit Helvi-anopilla ja Oili-tädillä.

Matkan teko kylpylään jatkui taksikyydillä ja lupsaakkaan savolaiskuljettajan esitellessä uusia kauppakeskuksia ja edullisia soppailupaikkoja.

Hotellin vastaanottohenkilöstö majoitti meidät sutjakkaasti sitä mukaa kun huoneet vapautuivat edellisiltä asukkailta.
Ensivaikutelma oli viihtyisa, siisti ja toimiva.
Pesutiloissa olikin tehty remontti sitten viime käynnin jälkeen.

Juotavaakin oli saatavilla .

Huonetoveriksi sain Anja-rouvan, Paltamosta. Hän on eläkkeellä oleva lähihoitaja ja innokas vesipeto kuten minäkin. Varmasti tästä kehkeytyy antoisa lomaviikko.

Siispä lähdemme tulokahville ja katsomaan keitä muita kylpylässä asustaa tällä viikolla. Omaan omaryhmäämme kuuluu kaikenkaikkiaan 50 eläkeläistä, joten seuraakin löytyy jokaiseen makuun.
Tuloinfon jälkeen suunnistimme välittömästi kylpyläostolle ja porealtaiden hierottavaksi.

3 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Hyvää lomaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää kivalta.. Nauttikkee nyt sitte syämmenne kyllyyvestä.. :) <3

enkulin käsityöt kirjoitti...

Terveiset tästä naapurista Nurmeksesta. Ihanaa lomaa ja rentoutumista.