22.12.2012

Virittäytymistä jouluun, fiilistellen

Koko syksyn olen tehnyt systemaattista paikkojen siivoamista ja kaikenlaista uudelleen järjestelyä. Käyn kaikki kaapit ja hyllyköt läpi mutta se ei ole mitään joulusiivousta, koska se jatkuu vielä varmaan vielä ensi vuonnakin. Teen siivousprojektiani  sillä vauhdilla kun kulloinkin miellyttää ja miltä tuntuu, ilman kiirettä ja suorituspaineita. Nautin projektistani.
Laitan vähitellen vanhoja jouluun liittyviä koristeita ja kynttelikköjä esille.
Illan hämärtyessä sammuttelen ylimääräiset valot ja fiilistelen kynttilöiden valossa, kuunnellen musiikkia.
Parhaillaan soi IL DIVON joulu cd, ihanaa musiikkia.
Välillä saan hyvin vähän aikaiseksi kun löydän kaikkea kivaa ja jo unohduksissa olevia tavaroita, joita pysähdyn ihailemaan ja muistelemaan niihinb liittyviä muistoja.

Arvokkain löytöni on Rajamäkeläisen tanssiorkesteri "Nostalgian" kasetille äänittämät kappaleet, ilmeisesti Alkon pikkujouluista joskus 90-luvun alkupuolella. Mieheni Matti lauleli heidän solistinaan muutamissa  tilaisuuskissa.

Pysähdyin kuuntelemaan Matin syvää ja soivaa bassoääntä, se kosketti syvältä, itketti. Hänen mielikappaleitaan olivat Aamu Saaristolla ja Ilta Saimaalla, näitä hän usein lauloi mökilläkin itsekseen ja naapurien ( harmiksi) iloksi nuotiotulien äärellä  istuessamme, Lohjanjärven rannalla. Ihania muistoja.

Lapsen lapset tulivat iltasella käymään niin soitin heillekin papan laulua. Nuoremman tytön kanssa meille tuli taas itku silmään, molemmat hämmästelivät miten hyvä ääni papalla olikaan ja totesivat että eivät enään ihmettele mistä he ovat kauniit lauluäänensä perineet. Eipä vaan ollut aikaisemmin soitettua papan laulukasettia heille, eivätkä he olleet kuulleet lainkaan hänen lauluaan ns hyvinä aikoina. Hänen laulunlahjaansa vaikuttivat myöhemmin vakavat sairaudet jotka vaikuttivat sävelkorvaan niin ettei hän suostunut laulamaan enään julkisesti ja hän jäi pois myöskin Mieslaulajien joukoista.  Omasta mielestään hänen  lauluäänensä sointi ja rytmitaju heikkeni huomattavasti, joten hän tyytyi  laulamaan vain kotioloissaan.

Löysin myöskin Helvi-anoppini ja Valtteri-appeni laulantaa, heidän äänittämiä kasetteja. Heilläkin oli kauniit lauluäänet vielä 75 vuotiainakin jolloin laulut oli nauhoitettu.

Joulufiilistelyni jatkuu.....

2 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Onpa ihania muistoja! Upeaa, kun ovat olleet tallessa. Voimia sinulle ensimmäiseen, erilaiseen jouluusi!
Halaus!
tuksu

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kirjoitus! :)