21.12.2012

Vanhan auton myyntiä Tuomaanpäivänä

Nyt se on tehty! Vanha palvelija ja ystävä myyty. Toisaalta on haikeutta mutta toisaalta suuri helpotus saada tarpeeton kulkuneuvo pois seisomasta.

Hiukan arvellutti alkaa 1999 mallia olevaa "vanhaa" autoa myymään näin iäkkäänä naisihmisenä ja kun en ole mikään autonainen. Hyvin vähän ymmärrän autoista mitään, mieheni hoiti auton huollot ja muut niin hyvin ettei minulla ollut siinä hommassa muuta virkaa kuin toimia "kartanlukijana" ja sihteerikkönä.
Naapurin emännyskin peloitteli kaikenmaaailman huijareista....

Aloitin myyntihomman tekemällä ilmoituksen Nettiauton sivuille. Kävijöitä riitti ilmoitusta klikkaamassa satoja mutta vain muutama otti yhteyttä, olipa pari muunmaan kansalaistakin. Puhelut loppuivat aina siihen että miehet ilkkuivat vanhan autoni korkeasta hintapyynnöstäni, kun samalla hinnalla saisi jo melkein uuden johon minä vastaa toksäytin että ostappa sinä sitten itselles uusi auto, heippa!

Lopulta yhteydenottajana oli miellyttävän tuntuinen ja asiallinen nuorehko kaveri joka oli tehnyt jo ennakkoon hankintapäätöksensä autostani ja oli halukas sopimaan ajan milloin saisi tulla "alan miehen" kanssa koeajamaan ja tekemään kaupat. No sehän passai minulle milloin vain. Eilen sitten sovittiin tällepäivälle sopiva ajankohta ja niin  me sitten alettiin kaupanteko kaffekupin äärellä.

Miekkoset lähtivät hiacen koeajolle, no eikös mitä se ei käynnistynytkään, akussa ei virtaa....
Soitin lähinaapurin miehen apuun maasturinsa ja piuhojen kanssa. Pienellä " virta-avulla" Hiace hörähti käyntiin ja koeajo alkoi. Jännitin jos se hyytyy jo alku matkasta, olihan tankissa omankylän Shellin kesälaatuista diisseliä koska talvilaatu tulee vasta myyntiin kun pakkaset nousee yli 25 asteen ???? (Jokavuotinen ongelma meidän kylällä)

Miehet saapuivat koeajosta ja auton "kuntotarkastukseen" tyytyväisinä tekemään kaupat.
Hinnasta sovittiin, huomioin hintapyynnössäni mahdollisen akun uusimisen , loppusumma oli molempia osapuolia tyydyttävä ja kaveri oli olettanut että minulla on verkkopankki yhteydet joten   kone päälle ja ostaja käväisi koneellani tekemässä siirron tililleni tulostaen kuitin todisteeksi kuolinpesälle. Kauppaan liittyvät paperihommat tehtiin suitsait sukkelaan. Olin varannut kaikki tarvittavat paperit  esille, mm kuolinpesän muiden osakkaiden antama valtakirja auton myyntiin.

Kaveri oli tosi tyytyväinen kauppaan kun sai juuri hänelle sopivan pakettiauton 
käyttöönsä ja minä olin tyytyväinen kun sain joutavana seisovan auton pois ja uudellen hyötykäyttöön, koska parempaa pakettiautoa saa hakea. Se oli hyvä palvelija!

Vielä nettiyhteys Trafiin ja pyyntöilmoitus uudesta autoverolaskusta.... jeee eipä tarvitse enään maksella vakuutuksia eikä autoveroja Hiacesta.

Omahyväisenä ajatuksena tuli taas mieleen miten hyvä ihmistuntija olenkaan.... se hyve ei  kahdallani petä koskaa, nytkin luin kavereita kuin avointa kirjaa; eleistä, ilmeistä, puheesta jne.

Tänäänkin oli kaikenkaikkiaan hyvä päivä !

Ei kommentteja: