26.12.2012

Erilainen joulu

Tapaninpäivää olen viettänyt lueskellen aina pieniä pätkiä Bob Proctor:in kirjasta "Olet syntynyt rikkaana" .teksti on sisällöltään niin vahvaa että olen joutunut lukemaan useita lukuja uudelleen. Välillä miettien lukemani sisältöä, miten sovellan luetun käytäntöön, osaanko muuttaa nykyistä ajatusmaailmaani ja osaanko visioida unelmani niin voimakkaasti että saan ne toteutumaan. Kaikki aikanaan, jatkan opiskelua teoksen antaman ohjeistuksen mukaisesti.

Naapuri/ystävä soitti pyytäen lenkille kaverikseen ja olin oitis valmiinä lähtöön. Teimme puolentoista tunnin reippaan kävelylenkin, samalla päivitimme joulukuulumisemme. Kotiuduttuani vävy kutsui katsomaan joulupukin tuomaa kuvakirjaa heidän vihkipäivästään, se olikin viehättävä ja tekstit erittäin puhuttelevat, hyvin tehty, taitava pukinmuori ! Eilen kävin heillä suklaakakkukaffeilla ja otin heidän joulukuusestaam kuvan.

Olen nauttinut täysin siemauksin tämän joulun rauhasta. Aamuisin olen heräillyt kaikessa rauhassa, venytellen ja koiria paijaillen. Sytytän keittiön pöydällä kynttilän, sitten vasta tee hautumaan, istahdan odottelemaan....muistelen menneitä jouluja.... vain niitä jolloin sain olla oman perheen kanssa.... poistin ajatuksista työpaikan tressaavat joulut. 
Aamuiset lenkit koirien kanssa metsäpoluilla ovat olleet joulukirkkoni. Kuinka hiljainen metsä onkaan
lumivaipassaan, ei pientä risahdustakaan, on vielä hiukan hämärää, juhlallista ja kaunista. Parempaa hartaushetkeä ei voi syntyä missään muualla kuin metsässä.

Huomioin ettei televisio  tarjoakaan katsojilleen muuta kuin enimmäkseen uusintoja ja nekin tulevat useampaan kertaan tänä jouluna, köyhää.... radion anti on ollut osittain erittäin antoisaa ja jouluun sopivaa, joten se onkin soinut melkein kaiken aikaa taustalla, ellen ole kuunnellut LP tai CD. 
On ollut aikaa ja tilaisuus kuunnella hiljaisuuttakin, sisintään, liittyen kai yritykseeni nollata elämäni löytääkseni sille uuden suunnan.

Erilainen jouluni on tähän asti onnistunut hyvin, olen löytänyt sisimpääni joulurauhan. En kaipaa entisiä joulujani ja niitä lahjavuoria enkä niitä joulukiireitä ja kassajonoja kaupoissa. Toivon löytäväni itselleni ja läheisillenikin uuden ja sopivan joulunviettoperinteen tulevina jouluina joita toivon mukaan tulee vielä muutama kymmen... Suvi haaveilee joulusta lapinmökissä, kaukana ... luonnon keskellä.... mikä ettei...tutkaillaan tilannetta ja arvoidaan mahdollisuuksia, seuraavaankin jouluun on vielä kokonainen vuosi aikaa !

1 kommentti:

Hulda kirjoitti...

Onnea, Iloa & Mielenrauhaa vuodelle 2013!