25.12.2012

Jouluyö

Rauhaisa aatto ilta on lopuillaan, ensimmäinen joulu ilman Matti-pappaa.

Irtiottoni perinteisistä joulunvietoista onnistui niin kuin olin sen ajatellutkin. Kävimme jo aatonaattona haudoillakin, ettei tarvinnut lähteä minnekään aattona. 

Oli nautinto valmistella kasvisvoittoista joulupöytää IL DIVON jouluisen musiikin soidessa taustalla, ilman kiirettä ja hössötystä. 

Loppujen lopuksi molemmat lapsenlapseni tulivat syömään ja pari heidän kaveriaankin.

Katja laittoi just´tekstarin; lähdenkö vielä haudoil? Ei kun menoksi !

Palasin haudoilta klo 23.50. Ja kuinkas sattuikin; molemmat Katjan tyttäretkin olivat kavereidensa kanssa hautuumaan parkkipaikalla yhtä aikaa. Kyllä kyttilöiden paljous ihmetyttää joka joulu, miten paljon ihmiset haluavat perinteisesti käydä sytyttämässä kynttilät pois nukkuneiden rakkaittensa haudoille, kaunis tapa ja toivottavasti perinne jatkuukin.

Soitin joulutervehdyksen iltapäivällä hyvälle ystävälleni ja kaimalleni kun arvelin hänenkin viettävän itsekseen joulua, ei hänkään ollut valmistellut mitenkään joulua vaan oli menossa tyttärensä luokse jouluaterialle.
Sain entiseltä työtoverilta perinteisesti joulutervehdyksen sähköpostilla, odottelinkin viestiä, laiton hänelle nimpparuonnittelut ja joulutervehdyksen myöskin sähköisesti; tapa on tullut perinteeksi välillemme ja kuuluu jouluaattomme perinteisiin.

Joulutunnelmaa olivat luomassa kynttilät, jotka Velmu-koira huitaisi nurin yhdellä hännän huiskeellaan, siihen loppuivat kynttilan tuikkeet, turvallisuus kysymys ?!  Sähkökyntteliköt ovat huomattavasti turvallisimpia.

Vaikka olimme sopineet lahjattomasta joulusta niin tietysti tytöt antoivat pari pakettia joista olin kyllä iloinenkin, varsinkin enkelipallosta joka vaihtaa väria ja yhden letun sydämenmuotoisesta lettupannusta. Kiitos Suvi ja Sini !

Rauhaisaa jouluyötä ystävät !

Ei kommentteja: