5.11.2012

Syyskylvöt puutarhassa

Ensiyöksi ja huomiseksi luvattiin säätiedoissa räntä- tai lumisadetta. Minulle tuli kiire suorittamaan suunnitellut kylvöt ja sipulikukkien istutukset. Olin viime vuonna rakentanut kehikon johon oli tänä vuonna vaihdettu uusi juurimatto ja lisätty parempaa multaa. Nyt siihen kylvin Ruiskaunokin siemeniä...
Sormustinkukan siemeniä....
Harjaneilikan siemeniä....
Kasvimaalle tuli kylvettyä Porkkanan ja Persiljan siemenet. Keväällä nähdään miten aikaisin ne itävät ja lähtevät kasvuun :)
Vielä viimeisinä puuhina haravoin Jasmikkeen alustat lehdistä ja kätkin ruukussa olleen Hortenssian puutarhakompostin kylkeen talviunille, peittäen sen haravointi lehdillä.

Autokatoksessa kesäkauden olleen ruohonleikkurinkin siirsin kellarivarastoon. Samalla haravoin syystuulien puhaltamat lehdetkin pois autokatoksesta.

Viimeisinä talteenotettavia kesäkukkia olivat Keijunmekko ja Kellokukka. Istutin ne ruukkuihin ja vein nekin kellariin talviunille, saahan nähdä miten kellokukan talvehtiminen onnistuu. Keijunmekko säilyi hyvin viime talvena ja kukki runsaasti koko kesän.

Sipulikukkien istutuskin oli tahallaan jätetty näin myhäiseen ajankohtaan koska syksy on ollut harvinaisen lämmin. Tänään laiton sipulit maahan.

Kun olin saanut puuhani suoritettua alkoikin satamaan vettä, olipa hyvä mieli kun ehdit kaikki suunnitellut hommelit tehtyä ennen lumentuloa. En kyllä usko että lunta tulee vielä kun on niin lämmintäkin.

Puutarha jää nyt talvilevolle; keräämään voimia kevään roimaan kasvuun. Tämä "puuhasteleva puutarhurin apulainen" siirtyy nyt kokonaan tupahommiin; Talvi saa tulla :)

1 kommentti:

Tarina kirjoitti...

Räntää tosiaankin tulee vaakasuoraan.
Toivottavasti sade ei muutu vedeksi.
Valkea vitipeitto tekisi valonilluusion tähän marraskuun värittömyyteen.
Puuhakkaita tupapäiviä!