20.11.2012

Kottikärryjen maalausta ja muita tiistaitouhuja

Alkuperäinen väri kottikärryllämme oli tällainen kirkkaan keltainen, siis liian "silmiin pistävä" väri puutarhaani. Ensi töikseni maalasin ne ruskeaksi, vuosi oli ehkä 1985. Aika oli tehnyt omat kuvionsa joten kärryt olivatkin nyt ruskean ja keltaisen kirjavat, ei mitenkään hyvän väriset. 

Heti kun olin kärräillyt kaikki kompostimullat paikoilleen, otin kottikset kellariverstaalle pesuun ja hiontaan, samaan käsittelyyn joutui grillin metallinen kansi joka oli jotain harjaterästä, ehkä, ei sekään sopiva väriltään ympäristön huomioiden.

Olin jo vuosi sitten hankkinut ruskeaa metallille sopivaa maalia, niin pääsin heti sutimaan. Verstaalla olikin pensseleitä useampaakin kokoa ja ihan uusia joten maalaus kävi tuossa tuokiossa. Maalatut kansi ja kottikset saivat jäädä kellariin kuivumaan, olihan siellä vielä ilman lämmitystäkin +12 astetta lämmintä, varmaankin maali kuivaa nopeasti. Tavallisuudesta poiketen en pessyt pensseliä vaan heitin roskiin, totesin itselleni  että onhan noita......

Puhdistin taas kerran viemärin tarkistuskaivon, ennen talven tuloa, se on varmuustoimenpide ettei tule yllätystukoksia viemäristöön, samalla mtarkistus että kaikki on ok. Pieni mutta tärkeäksi todettu toimenpide.

Alppiruusulle laitoin kepakot maahan valmiiksi, kun kevättalvella ripustan suojakankaan suojaamaan kasvia voimakkailta auringon säteiltä.

Auringonkukansiemeniä lintulaudoille, tänään käväisivät kauniit mutta niin arat Närhetkin pitkästä aikaa lautojen alla nautiskelemassa pudonneita siemeniä. 
Jokohan ilnmat viilenevät kun Punatulkutkin miehittivät yhden lintulaudoista. Tosiaan miehittivät koska niiden kanssa samalle ruokinta paikalle ei ole muilla liunnuilla mitään asiaa.

Tälle päivälle olen ostanut kirjastosta Nurmijärven kotiseutulehden Klaneetin luettavakseni. Sisällysluettelon mukaan saan mielenkiintoisen lukutuokion.
Illalla katson telkkaria ja samalla neulon villasukkia ja lapasia, ne syntyvät ihan kuin itysestään kun ei tarvitse koko aikaa työhönsä katsoa. Nuorisolle kelpaa kummasti villasukat, eipä ole varastoakaan vielä ehtinyt  kertyä.



Ei kommentteja: