1.1.2017

Vuosi vaihtui

Amaryllikset ja jouluruusut juhlistivat kauneudellaan jouluani.
on ne kukat vaan niin upeita 👍
Ilman kukkia ja kynttilöitĂ€ ei ole joulua 💖

Unohdin tahallani kaikki terveellisen ruokavalioni periaatteet ja syyllistyin kinkun syöntiin oikein urakalla. Oikeastaan maiskuttelin mehevÀÀ kinkkua, hyvĂ€llĂ€ punaviinillĂ€ 😁 alas huuhdellen. Emme unohtaneet joulupöydĂ€stĂ€mme perinteisiĂ€ laatikoitakaan ja tein jopa kotijuustonkin, joka onnistui edelleen hyvin, omaanhan vuosikymmmenien harjoittelun sen teossa, palkkatyöhöni liittyen. Työhistoriastani kai johtui sekin etten syönyt jouluisia laatikoita kun lusikalliset kutakin,  koko jouluna, olen kyllĂ€stetty niihin edelleen. 
Kertakaikkiaan epÀterveellistÀ syötÀvÀÀ; majoneesipohjaisia salaatteja ja kermaisia jÀlkkÀreitÀ, mutta pahin oli tietysti se possunliha. Onneksi joulu on vaan kerran vuodessa, ja ruuansulatus elimet kunnossa, ettÀ elimistö kestÀÀ itse aiheutetun vaaratilanteen.

Oli erittĂ€in nautinnollista kĂ€ydĂ€ naaapurin puolella joulupöydĂ€ssĂ€, pĂ€ivittĂ€in syömĂ€ssĂ€, jĂ€ttĂ€en tiskaamiset tyttĂ€reni niskoille 😍

Muutenkin nautin yhteisistÀ hetkistÀ pöydÀn ÀÀrellÀ, nauttien kiireettömÀsti hyvÀstÀ ruuasta ja toistemme seurasta. Taustalla soiden jouluinen musiikki ja monet kynttilÀn liekit lepattamassa, luoden joulunlÀmpöistÀ tunnelmaa.
TĂ€hĂ€n en kyllĂ€sti koskaan, tĂ€mĂ€ joulu oli vasta 10:s rauhallinen joulu, ilman työ velvoitteita ja asiakkaita. Kun on koko ikĂ€nsĂ€ tehnyt töitĂ€ ihmisten joulua "tuottaen" niin kyllĂ€ osaa nauttia tĂ€stĂ€ normaali ihmisten joulun vietosta. 
Tunnelma ja hyvĂ€ ruoka ovat tĂ€rkeimpiĂ€ asioita joulussani, en kaipaa sitĂ€ nykyajan ihmisten "rahakasta" joulua, turhanpĂ€ivĂ€isine lahjoineen. 
Pienet paketit tosin luovat lapsuuden muistoja aattoillan ohjelmasta ja piristÀvÀt lapsenomaisesti itsekutakin yllÀtyksellÀÀn.

Haaveilen vielĂ€kin joulusta jonka saisin vietÀÀ ihan yksikseni, jossakin luonnon keskellĂ€, mihin eivĂ€t katuvalot, eivĂ€tkĂ€ naapurinkaan ikkunat loista. Ihan vaan  kirkkaan tĂ€htitaivaan alla, lumisen metsĂ€n reunassa, seurakseni kelpuutan vain koirani ja omat muistoni eletyistĂ€ jouluista. Sen toiveeni kyllĂ€ vielĂ€ toteutan tulevaisuudessa, vaikka  joulu mökkimaisemissa olisi vielĂ€ koettava ennen kun voimani  iĂ€n myötĂ€ heikentyvĂ€t. EhkĂ€ jo ensi jouluna 👍

Ruokavalioni on taas palautettu tervellisemmĂ€lle pohjalle, sisĂ€ltĂ€en runsaasti vihreÀÀ salaattia ja hedelmiĂ€ sekĂ€ marjoja. Liha on poistettu listalta kokonaan. Pyrin pitĂ€mÀÀn valitsemani ruokavalikon vuoden ensimmĂ€isen neljĂ€nneksen  aivan orjallisesti, en salli itselleni pienintĂ€kÀÀn retkahdusta. Koska olen menossa terkkariin vuositarkastukseen ja labrakokeihin, niin haluan nĂ€hdĂ€ mitĂ€ ruokavalio ihmisen elimistölle todella vaikuttaa.

Raskas jouluruoka toi uuvuttavan olon ja menetin viikoksi toimintatarmoni kokonaan. Istua möllötin vaan tv:n ÀÀressĂ€, elokuvia katsellen ja koiralenkitkin lyhenivĂ€t aivan huomaamatta kun laiskotti todella.😓
Pari pĂ€ivÀÀ ilman possunlihaa vaikuttaa jo piristĂ€vĂ€sti ja ulkoilulenkitkin tuntuvat virkistĂ€viltĂ€ entiseen tapaan, tĂ€stĂ€ mennÀÀn taas vireĂ€mpÀÀ tammikuuhun. đŸ’Ș

Vilin kanssa valmistaudutaan huolella vastaanottamaan uuden vuoden ilotulituksia đŸ’„

Olen varannut itselleni hyvÀÀ luettavaa ja sanaristikko tehtĂ€viĂ€ ratkottavaksi. Meille on tulossa todella "rauhoitettu" Uuden Vuoden vastaanotto. 
HyvissÀ ajoin iltapÀivÀllÀ tehdÀÀn pakollinen kakatuslenkki, ettÀ koira selviÀÀ yli puolen yön, jolloin sen voi viedÀ seuraavan kerran ulos tarpeilleen. Onneksi "paukuttelut" eivÀt olleet vielÀ alkaneet, joten selvisimme ihan normaalisti ilman ylimÀÀrÀistÀ tressiÀ ja sen seurauksia kotiin asti.
Vili pelkÀÀ ilotulitusrakettien pauketta ja valojen rÀiskettÀ, joten laskin sÀlekaihtimet alas, valot pÀÀlle ja musiikit soimaan joka huoneeseen. Puin koirille tarkoitetun "manttelin" Vilin ylle, se rauhoittaa omalta osaltaan koiran olotilaa. Ja sitten vaan rauhallisesti sÀngylle tyynyjen pehmeyteen, lukulampun alle kirjan kanssa rentoutumaan. Koirahan vaistoaa emÀntÀnsaÀ mielialan hyvinkin herkÀsti ja tÀssÀ illassa ei itsellÀni ole hiukkaakaan tressin aihetta niin kuin kesÀisellÀ ukonilmalla saattaa hiukan ollakin.

Illan ensimmĂ€iset paukahdukset saivat Vilin lÀÀhĂ€ttĂ€mÀÀn ja vapisemaan, mutta melko nopeasti se rauhoittui vaan kuuntelemaan ja loikoili vierellĂ€ni valppaana seuraten ilmeitĂ€ni miten reagoin meteliin. VĂ€hitellen se rauhoittui jopa torkahtelemaan mutta ei kĂ€ynyt koko illan aikana edes vesikipollaan. 

Ilta tuntui pitkÀltÀ vaikka vaihdoin luettavaa kirjaa ja vÀlillÀ tÀytin ristikoita. En nimittÀin voinut katsella edes tv-tÀ, koska se olisi ollut huoneessa joka sijaitsee sillÀ puolella taloa missÀ naapurit eniten paukuttelevat. No menihÀn se vuoden vaihtuminen taas kerran ja mitÀ en tekisi koirani hyvin voinnin eteen, olihan tÀmÀ jo aika mones uudenvuoden yö kun vietÀn koiran kanssa kahden.

Vuosi vaihtui kaikesta huolimatta, ilman perinteisiĂ€ ruoka ja juoma nautintoja. Kuuntelin kuitenkin perinteisesti cd-ltĂ€ puhallinorkesterin soittamana "Vaaleanpunaista shampanjaa" 💟 skool vuodelle 2017


Ei kommentteja: