18.11.2014

Luovaa kirjoittamista opettelemassa

Kokoonnuimme eilen illalla "Luovan kirjoittamisen kurssille". Oli sovittu illan teemaksi musiikkiin liittyvää luovuutta. Minulle ei oikein selvinnyt mitä me tulemme tekemään. Sehän jää nähtäväksi, avoimin mielin menin aloitin kurssi-iltani, ryhmässä viihtyen.

Mukaan sai ottaa omaa mielimusiikkia. Kuitenkin ajattelin että nuoret varmaankin tuovat tarpeeksi cd-itä etten ajatellut edes ottaa omiani mukaan ja niinhän siinä sitten kävikin. Olinhan illan "vanhin" ikäni suhteen, niin olisi ollut outoa jos olisin vienyt Il Divon kappaleita tai klassista musiikkia kun enemmistö on nuoria ja heidän musiikki makunsa sen mukaista.

Opettejamme laittoi ensimmäisen kappaleen soimaan, jonka sävelet veivät mielikuvani sumuiseen aamuni, kun lähdin koiraani ulkoiluttamaan. Kuin itsestään aloitin  kirjoittaa aamuni tunnelmasta. Musiikki jäi taustalle, en kuunnellut sitä lainkaa, kirjoittamiseni vaan jatkui. Tosin musiikki oli mielestäni tasaisen yksitoikkoista "melusaastetta" josta en pida lainkaan.

Pysähdyin kuitenkin kuuntelemaan Tabermanin ääntä ja hänen runonsa vaikuttavat aina kuulijansa. Runo - sd oli virkistävä poikkeus kappaleissa. Kirjoittaminen keskeytyi eikä kynä lähtenyt enään viilettämään eteenpäin,  oli tauon paikka.

Tulen kyllä kokeilemaan vastaisuudessakin kirjoittamista laittaen musiikkia taustalle,

Hiukan minua häiritsee nuorten teksteissä käyttämät kirosanat ja v..ut.  Vaikka nykynuoret niitä paljon viljelevätkin mutta ei ne mielestäni sovi kuitenkaan kirjallisuuteen. Jäin oikein miettimään viimeisten lukemieni kirjojen tekstejä niin onneksi v-tyyli ei ole kirjailijoilla yleistynyt ja hyvä niin.

Löysin myöskin guuglaamalla muutamia Luovankirjoittamisen oppikirjoja, tein varaukset omaan kirjastooni samalla istumalla. Haluni kirjoittamiseen lisääntyy ja haluan lukeakin siitä lisää mutta tärkeintähän tässä on kirjoittaa....kirjoittaa..... kirjoittaa .... kirjoittaa

KIRJOITTAMISIIN

Ei kommentteja: