24.8.2013

Kyttä-koira sairastaa

Kyttä-koira oireili jo viikon ajan, joten Sini varasi ajan eläinklinikka Lauman vastaanotille. Klinikka sijaitsee Järvenpäässä ja sitä suositteli Sinin koiraystävä joten minä tietysti kävin vertailemaan netissä eri klinikoiden hintoja ja kuinka ollakaan tämä Sinin valitseman klinikan ja esim. Taikatassun, Klaukkalassa, hinnoissa oli satasen ero, Järvenpään klinikan eduksi, siis sinne....

Kyttä käyttäytyi mallikkaasti lääkärin tehdessä tutkimuksiaan, eikä reakoinut "piikkien" pistoihin lainkaan. Todettiin Kytällä olevan kuumetta ja eturauhastulehdus, lisäksi tehtiin ultraäänitutkimus jossa näkyi eturauhasen rakenne olevan hieman rakeinen mutta ei selkeää kystää havaittu.

Aloitettiin antibioottikuuri sekä kipulääkitys eturauhastulehduksen hoitoon, sekä annettiin antitestosteronipistos. Lääkäri suositteli kastraatiota. Niinpä Sini varasi ajan leikkaukseen joka onnistuu jo tällä samalla viikolla.
Uusi reissu Järvenpäähän; Kyttä sai heti rauhoittavan pistoksen mutta ei millään meinannut antaa unen tulla, pisti selvästi vastaan; "minä en nyt nuku". Lopulta uni voitti ja kun hauveli oli syvässä unessa niin pari "tyttöä" kantoivat unessa olevan koiran leikkauspöydälle operoitavaksi.
Me Sinin kanssa joimme parit talon tarjoamat kaakaot odotellessamme. Se kävi näpsäkästi, noin 40 min ja tulivat sanomaan että voidaan tulla katsomaan kun hauveli alkaa kohta heräilee ja kun se kuuli Sinin äänen niin silmät avautuivat ja se yritti heti nousta mutta oli ihan pökkeröinen vielä.
Sille laitettiin sininen kauluri jota se vierasti eikä uskaltanut kävellä mutta halu kotiin, autoon  ja Sinin luokse oli niin voimakas että lopulta Kyttä käveli heti herättyään kunnolla, reippaasti auton luokse ja hypähti itse auton takatilaan, huovalle. Kuitenkin meni heti nukkumis asentoon ja taisikin nukkua koko kotimatkan.
Tässä se on jo kotimatolla ja syvässä unessa...
Sini peitteli illalla pienen potilaan omalla peitollaan ja uni jatkuu.....

Toivotaan että operaatio vaikuttaa Kyttän terveydentilaan positiivisesti, eikä tee siitä liian "nössöä" sohvapottua :)

Käynnit www.eläinklinikkalauma.fi olivat miellyttävät kokemukset ; henkilökunta paneutui koiramme ongelmiin huolella, koko ilmapiiri klinikalla oli tosi lämminhenkinen ja kannustava. Yksi tärkeimmistä asioista oli myöskin tyytyväisyydellä todettu hintataso. 

Mitä opimmekaan tästä; aina kannattaa vertailla palvelujen tasoa ja hintoja, ei kannata tyytyä "hädänkään hetkellä" henkilökunnan ala-arvoiseen käytökseen ja vielä maksaa siitä ylihintaa.

1 kommentti:

JaanaElina kirjoitti...

Voi reppana.Paranemisia kovasti.