2.1.2011

Tulppaanikimppu ja sukkapuikot suihkivat kevättä odotellen


Kummipoikamme käväisi perheineen tervehtimässä meitä ja ilokseni sain tuliaisena kevään ensimmäisen tulppaanikimpun. Mistähän olen saanut mieleeni moisen tunteen, nimittäin tulppaanit viestivät minulle keväästä.

Toinen kevään enne on siemen- ja taimiluetteloiden ilmestyminen vuosittain, ensimmäin saapui postissa jo jouluviikolla.

Varsinainen kevään toivo syntyy siitä että päivä on kukon askeleen pitempi kuin eilinen päivä...

Aamulenkilläni sain ihailla upeata aamuruskoa, miten se vanha kansa sanoikaan ..... iltarusko päivän ruska, aamurusko päivän paska.... No ei vielä iltapäivään mennessä ole ilma muuttunut huonoksi, onhan ihana pakkaskeli ja poutainen sää, mitä parhain sää ulkoiluun.

Puuhastelut ulkosalla ovat melko vähissä lukuunottamatta lumitöitä joten olen kuin karhu pesässään ; talviunilla, ehkä....

Sukkapuikot ja villalankakerät tosin suihkivat sukiksi melko ahkeraan... valmiit sukat ja kintaat lähtevät kummasti kävijöiden matkassa, niin isoihin kuin pieniinkin jalkoihin... Nuoriso useinkin sanoo että; tee mullekin, kun näkevät valmiina olevia sukkapareja ja siitä sitten tulee annettua saukat mukaan eipä pääse varasto liiaksi kasvamaan. Onpa kiva huomata että nuoret ovat alkaneet arvostaa itse kudottuja ja villaisia sukkia, pitäisikin opettaa jälkikasvulle vielä sukan kantapään teko, että kädentaito ja perinteet säilyvät seuraavillekin polville.

Sukan ja kintaan kutominen/neulominen on helppoa ja sitä voi tehdä katsellessaan televisio-ohjelmia, siitä saa huvin ja hyödyn yhtä´aikaisesti.

1 kommentti:

Kirsikka kirjoitti...

Siellähän on puikot viuhuneet kovasti! Monenmoista oletkin neulonut. Minä kanssa tykkään televisiota katsellessa jotain käsillä tehdä, neulominen sujuu siinä... Ihanainen on tulppaani kimppukin, tuulahdus keväästä!