28.11.2010

Adventtikynttilät syttyivät

Ikkunoillani tuikkivat taas tänäkin jouluna sähkökynttilät vaikkakin päätän joka vuosi että olen muka kyllästynyt niihin. On ne ihan kauniit, pimeään vuodenaikaan.
Sytytin ensimmäisen adventtikynttilän. Kuuntelin ja katselin tv:stä myöskin jumalanalveluksen mutta pettyneenä totesin ettei Hoosiannaa laulettu lainkaan niin juhlavasti kuin muistan lapsuudessani laulettavan.
Kirpakat pakkaset ovat jäädyttäneet nopeasti jäälyhdyt. Karamelliväreillä saa värivaihtelua.
Pakkasmittari näyttää -17 astetta lunat on yli 10 cm ja aurinko paistaa, voiko enään kauniinpaa talvisäätä toivoakaan.
Meillä on ihan älytön mieliteko poltella jätkänkynttilöitä, niitä on joka vuosi tehty "saunaklapitalkoitten" yhteydessä, sukulaismiehen metsästä.

Lyhtykynttilöitä poltamme jokapäivä heti kun iltapäivällä alkaa hämärtää sytytän rappukaiteella olevaan lyhtyyn kynttilän.

On taas tänäkin aamupäivänä ollut mukavaa seurata lintulaudan elämää. Pihalla käy vilkas liikenne; komeat punatulkutkin ovat pistäytyneet aterioimaan viherpeippojen ja tiaisten kanssa. Pikkuvarpusia on runsaasti mutta vain 1 fasaani-uros ja useampikin mustarastas. Kaikki tirpat sulassa sovussa, kolmella ruokintalaudalla ja talipallotelineellä. Ei ole pienintäkään tarvetta valatakunnan sovittelijalle.
Ei kommentteja: