21.5.2010

Kevään kukkia

Vanha esikko-lajike kukkii ahkerasti, kovasta pakkastalvesta huolimatta. Esikot ovat varmaan olleet tällä tontilla jo rakentajien, Rannan pariskunnan ajoista alkaen eli noin 50 vuotta.
Istuttelin 4 kpl keltavuokkoja pihan eri kohtiin ja yksi paikka on missä vuokko viihtyy, muut kolme ovat vaan häipyneet..

Kevään kaihonkukka on ottanut tehtävänsä hyvin ; maanpeittokasvina ja kukkii keväällä hennon sinisin, pienin kukkasin. Kukka on kova valtaamaan lisätilaa että ei kannata istuttaa pieneen kukkapenkkiin lainkaa...

Pieni luonnon orvokki on runsaassa kukassa ollut heti lumien sulamisesta asti ja kukkii vielä pitkään. Nappasin pienen alun tienposkesta, koiraa ulkoiluttaessani. Kerrassaan ihan katseenvangitsija.
Tänään "parturoin" nurmikon eka kerran tänä kesänä. Tulipa siistiä ja ruoho tuoksui kesältä. Tänään myöskin saimme "pihapuiden kaatoprojektiin" liittyvän jälkityön; oksien haketuksen loppuun suoritetuksi. Nyt koko projekti on päätttynyt, työ on tehty; HYVÄ ME!!! Eipäs mennytkään koko kesää moisessa hommassa.
Nyt on aika nauttia kauniista pihapiiristä kukkineen ja keväisestä luonnosta linnun lauluineen !

Ei kommentteja: