27.12.2018

Joulupukki yllätti

Joulunpyhät onnistuneesti vietetty, ja mikä parasta taas kerran joulusta koitui ihan erilainen joulu. Perinteitä tosin tulee noudatetua rajoitetusti, lähinnä kukkien, kynttilöiden ja himmelin myötä. Hyasintin tuoksu  ja amarylliksen komeus kuuluvat ehdottomasti jouluuni, nyt sain myöskin atsalean joka piristi kukkavalikoimaa entisestään. Orkideat ovat vielä runsaassa kukassa, vaikka aloittivat nuppujen kehittelyn noin vuosi sitten. 
Himmeli-vanhus siirtyi ullakolta keittiön kattokoristeeksi. 
Aattopäivän suunnitelmiin sisältyi joulukalan savustus. Hukan arvellutti koko touhu, kun en ollut ennen savustanut itse mitään, vierestä seurannut kun Matti-pappa hoiteli aina kalahommat, ei siihen ollut muilla nokan koputusta.

Tulia tehdessä tuli kännykkään viesti;  "keitetäänkö ekaks nokipannukahvit?" Nokikylkinen pannu vaan tulille ja porot sekaan, kylläpä se maistukin taas makoisalta, viimeksi keitelty mökkirannassa, silloin oli vielä kesä kauneimmillaan.


Savustuspöntön alla on sopiva tuli ja pohjalla leppälastuja, miedosti suolattu kala ritilälle ja kansi visusti kiinni.......
 
pienemmiksi pilkotut puut antavat tasaisen tulen.....
 se onnistui hyvin.... kalasta tuli mehukas ja suolakin oli sopiva...nam nam...

Olimme sopineet jälleen noudattaa yhteistä päätöstä ettei satsata varoja lahjoihin, jotakin pientä vaan jokaiselle. Turha toivo että kaikki pysyisivät sopimuksessa. Porukka olikin tehnyt salassa minulta, yhteisen sopimuksen; lähettää tämän mummelin kylpylään !!!!!!!
Puinen lahjakortti
Sinin käsialaa, taidokkaasti tehty !

Onnistuivat yllättämään meikäläisen.... hyvä etten saanut sydäriä!!!!!
Itku pääsi....hyvästä mielestä....

Välillä tunsin pienen kiukun tunnetta kun ovat tuhlailleet rajallisista määrärahoistaan meikäläisen huvitukseen, onhan heillä jokaisella omat projektinsa jotka nielevät kaikki ylimääräiset eurot. 

Ei voi olla totta.... tulossa ovat junamatkat Kuopioon, kylpylän monipuoliset nautinnot ja ne notkuvat herkkupöydät, seurasta puhumattakaan. 

Kylpylähotelli Rauhalahti täyttää kaikki minun "laatuvaatimukseni", saas nähdä mitä mieltä
olen tulevan reissuni jälkeen kun kylpylässä on tapahtunut johtajan vaihdos, perästä kuuluu!

Joulupukki  yllätti vielä Tapaninpäivänäkin pahaisen kerran , kun pukki saapui uusi liesi kainalossa ja vielä asensi vanhan hellan paikalle.
Siemens pois.....
 
Rosenlew tilalle. 

Huomenna päättyy 3 vuotta kestänyt leivonlakkoni !!!!

Eivätkä lahjat vielä tähän loppuneet?????!!!!!

Tänään joulupukin lähettitonttu toi potkupyörän, "City ESLAN". Nyt saa Ipa-hauvelikin kunnon juoksutukset, niin eiköhän ne liikakilot karise tuonne kylän raitille.

Tänä jouluna pukki täytti monen vuoden toiveeni, jälki- ja etukäteen. Ehkä tämän pahasuisen mökinmuorin täytyy muistaa olla tuleva vuosi entistä kiltimpi, puheissaan ja teoissaan. 

Kumpa saisi joulupukilta toivoa myöskin aineettomia lahjoja, niin toivoisin läheisilleni, ystäville ja naapureille terveyttä,  toipumista sairauksista ja kaikenlaisista krempoista ! Se ei taida olla joulupukin hallintoaluetta, mutta lähetän kuitenkin toiveeni tuonne jonnekin.... kyllä te tiedätte...palaan iltarukouksessani aiheeseen tarkemmin. 
Levollisia vuoden 2018 viimeisiä päiviä, ystävät! 


Ei kommentteja: