26.4.2015

Suihkulähde kesäkuntoon

Järven rannalla  asuneena; varhaislapsuuden ja melkein koko työhistorian ajan, vesi on itselleni tärkeä elementti. Siitä varmaan johtuu että täytyi omalle pihalle väsätä vesipaikka. Suihkulähteeni on tosi pieni mutta virtaavan veden ääni on suloista solinaa ja se rentouttaa sekä rauhoittaa aivan huomaamatta, kulkiessani pihapiirissä. Mikä onkaan parasta taustamusiikkia lukuhetkeen pihakeinussa, linnunlaulun lisäksi.
Kevätsää oli vielä hiukan viileä altan pesuun, lämmintä vettä ämpärillä ja varrellinen harja niin puhdasta tuli.  Täytin suihkualtaan kaivovedellä joka on kirkasta ja hajutonta.
Oraville, sammakoille ja siileille on tikkaat niin pääsevät juonti reissullaan ylös vedestä. Suihkulaitteessa on matalin putki ja suulake on asennettu mahdollisimman pienelle vesipatsaalle, tuulisen ilman takia, ettei allas tyhjene laitojen ylitse.
Joudun altaaseen vaihtamaan veden pari kertaa kesän aikana koska en halua käyttää kemikaleja levän estoon. Pesen altaan sisäpinnat veden vaihdon yhteydessä, se estää tarpeeksi hyvin levän 
Suihkualtaan takana kukkivat parhaillaan valkovuokot aivan luonnonvaraisina, niitä ei ole muualta siirretty, tässä niille on muodostunut rauhallinen kasvupaikka, alppiruusun helmoissa, ovatkin muodostaneet tiheän mättään.
Kirjokevättähti  kukkii keltaisten krookusten jälkeen kirsikkapuun alla ja seuraavaksi tässä kukkii ruusukvintteli.
Posliinihyasintti on levinnyt itsestään villiviinin edustalle.
Kirjokanukan alla vihhtyvät myöskin kirjokevättähdet.
Koko ajan nousevat  jouluhyasintit mitä oudoimmista paikoista. En ole laittanut muistiin sipulien istutuspaikkoja niin on jänskää seurata mistä niitä milloinkin nousee. Keltaiset yksilöt ovat säilyneet talven yli erittäin hyvin. Lisää on tulossa ja eri värisiäkin.

Mielenkiintoista seurattavaa löytyy kaiken aikaa ja hyvän mielen "viherpeukalolle" tuo kun huomaa talven arkojenkin kasvien heräävän kasvuun. Itse tein havainnon punaisesta särkyneensydämen terhakoista aluista, jokaisesta liljan "sormimaisista" kasvuista. Metsäköynnöksissäkin on pienet silmut.... tutkimusmatka pihalla jatkuu .


Ei kommentteja: