27.9.2010

Voileipäkakku

Kahdesta tyttärentyttärestä nuorin täytti lauantaina jo 18 vuotta. Pitihän sitä juhlia kun ihminen tulee täysi-ikäiseksi. Päivänsankari ei halunut mitään isoja pippaloita, ainoastaan me läheisimmät ja varsinkin Kummi-Katjan vierailu oli tärkeä asia.
Sini esitti toiveen että tekisin "sen hyvän voileipäkakun" ja pitihän se väsätä taas kerran. Olen saanut ohjeen 25 vuotta sitten hyvältä ystävältä joka toimi aikoinaan itseoppineena pitoemäntänä ja hän oli toisena "tekijänä" silloin kun tehtiin yhdessä 30 kappaletta isoja voileipäkakkuja seurakuntakeskuksen avajaisiin, olipa se urakka...
Siitä lähtien olen aina omiin juhliimme tehnyt itse suolaiseksi tarjottavaksi kinkku- ja lohikakut. Lupasin Hilja-ystävälleni etten anna ohjetta eteenpäin ja olen lupaukseni pitänyt. Kiitos Hilja! missä sitten oletkin????
Puutarhasta sain vielä hyväkuntoisia koristeita jotka voi myöskin syödä. Nopeasti kakku häipyikin juhlijoiden suihin. Seuraavat juhlat lähipiirissämme onkin lokakuun alkupuolella , niin että sitten taas herkutellaan!

3 kommenttia:

seijastiina kirjoitti...

Upea kakku, onnea Syntymäpäivä sankarille ♥
Kaunis koristelu ilahduttaa :)

Annie kirjoitti...

Ihana kakku! Ja puutarha. Omasta haaveilen...

Titti kirjoitti...

Jos voileipäkakku on noin upean näköinen, niin se on takuulla täydellisen hyvää!♥