7.8.2010

Vadelmien tuentaa

Oli aika vaihtaa uudet tukilaudat ja rautalangat vadelmille. Ensiksi tietenkin poistin vanhat rakenteet ja katkoin satoa antaneet kasvustot pois, odottamaan pois vietävää risukuormaa.
Mieheni rakentamat tukipuut olin valtannut vihreäksi, väri sopii erikoisen hyvin vihreään ympäristöön mutta miltähän se näyttää talvella ?

Työn tulos miellytti silmää.... uusi kasvusto on terhakkaa ja tervettä eikä tuulen tuiverruskaan ollut katkonut niitä. Napakasti tuettuna versot kestävät syksyn myrskyt ja loppukesän ukkoskuurot varmaankin hyvin.

Työnjohtajakin näyttää tyytyväiseltä aikaansaannoksiimme, Kyttä-koirahan se on aina mukana pihahommissa, viihtyy hyvin vaikka on kytkettynä, tarkastellen ja nuuskien ympäristön liikennettä ja hajuja. Sille voi huoletta puhella eikä naapurit ihmettele yksikseen puhuvaa naapurin mammaa...

Kyllä on mukavaa kun yöt ovat jo viilenneet niin että saa ikkunat auki nukkua raikkaassa ilmassa, tuntuu että kestää päivän helteetkin paremmin.
Helle vie voimat niin ettei jaksa paljon pihahommia tehdä hyvä kun iltaisin kerää tappajaetanat ja kastelee kriittisemmät kohteet puutarhassa. Parina päivänä täällä on satanutkin mutta ei se tunnu missään kun maa on tosi kuivaa, kestää kauan ennenkuin se kostuu normaaliksikaan. Auringon palvojillehan kesä on ollut suotuisa mutta ei tämä eläkeläis-mamma tykkää yhtään helteistä.

3 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Täällä löytyy kukkia ja puutarhaa vaikka kuinka. Oma puutarhamme, joka nykyään on vain piha, on retuperällä kuivuuden ja kahden kaatamista odottavan koivun vuoksi.

Helteestä samaa mieltä kanssasi. :) CD-levy-pelätin-idea tuolla alempana oli kiva. Meillä oli niitä joulukoristeena koivun oksissa yhtenä vuonna. Mökillä aikoinaan pelottelimme hirviä ripustamalla tyhjiä juomatölkkejä pyykinaruun. Kaikenlaista on tullut kokeiltua.

Hyvää viikonloppua!

Sirkka kirjoitti...

Suloinen Kyttä siellä tarkkana katselee tuleekohan kaikki oikein...
Aivan ihana tunnelma on näissä kuvissasi ja toki paikan päällä sen vasta huomaakin...teil' on ihastuttva
pihapiiri puutarhoineen, ain lumoavan kainista kaikkialla!

Voi hyvin ja iloisin mielin ja kiitoksin toivotan sitä sinullekin.

Sirkka kirjoitti...

Anteeksi, siis KAUNISTA!