24.5.2009

Pottumaalla

Mahtavan kesäinen päivä takana, aurinko on juuri laskenut, selässä tuntuu kummallinen kolotuksen poikanen.

Kunnostin kasvimaan eli sekoitin aiemmin kuskatut kompostimullat talikolla sekaisin ja kylläpä multa tuntui möyheältä ja tuoksui hyvältä.

Etsin entisestä ulkohuusista kuokan ja sitten siemenperunoiden kanssa pottumaalle. Meillä toimii saunarakennuksessa oleva entinen ulkohuusi nykyään puutarhan työkalujen varastona.

Siemenperunatkin olivat loppuunmyytyjä lähiseudun rautakaupoista ja taimimyymälöista. Onneksi muistin Heikki Mikkolan suoramyyntitilan Läyliäisissä ja eikun auton nokka siihen suuntaan ja saimmekin hyvät siemenpotut. Tulipahan hankittua kesän lettujaujotkin samalla reissulla että saadaan paistella muurinpohjalettuja kesäiltaisin.

Ihan sattumalta osattiin ostaa sopiva määrä, niin että kaikki perunat tulivat maahan eikä yhtäkään siemenperunaa jäänyt käyttämättä. Ensivuonna onkin helppo kun nyt näki mitä se meidän kasvimaa tarvitsee ja montako vakoa siihen alaan tuli.

Istutushommassa oli mukana myöskin ämpäri kastemadoille, kylläpä sain kerättyä isoa matoja "matopankkiini"maata möyhiessäni, onpahan onkimadot valmiina kun menemme mökille ja siellä onkoreissulle.

Kun sain kerättyä työkalut ja tyhjät perunalaatikot pois kasvimaalta niin tuli roima sadekuuro kuin tilauksesta, kostuttamaan istutushommani luonnon keinoin. Taisipa sataa muutama raekin mutta ei ukkonen kuitenkaan jyrissyt vaikka taivaalla oli tummia pilviä.

Istutuspäivän päätteeksi täytyy vielä tehdä kunnon venytykset koko kropalle, niin häviää pienet kolotukset yöunien aikana. Tämän päivän hommelit olivat taas sitä hyötyliikuntaakin.....

2 kommenttia:

Tilu kirjoitti...

Heippatin hei,
Tuo se on parasta hyötyliikuntaa.

Marge kirjoitti...

Ja hyvää hyötyliikuntaaa onkin!!
Sanotaanhan sitä, että päivittäinen hyötyliikunta on paljon paremi kuin pari kertaa viikossa jumppa...Molempia tarvitaan.
Sunnuntaina täälläkin tuli oikein kunnon raekuuro! Nopeasti ja vpoimakkaasti. Onneksi kukat eivät kärsineet.
Ihanaa viikon jatkoa sinulle!:)