11.11.2008

Tiistai; istuttaen taimet ja ikkoita pesten....

Tyttäreltäni sain vihjeen että iso maksaruoho juurtuu helposti kun laittaa kukanvarret veteen ja niinhän ne juurtuivat tosi nopeasti. Tänään istutin hyvin juurtuneet kukanoksat kukkapenkin multaan, ne ehtivät varmaankin vielä jatkaa juurtumistaan maassa, kun on näin lämpimät ilmat.
Olen ihastunut sen kukkaterttuihin kun ne kukkivat vielä näin myöhään syksyllä, marraskuussa.......
Tiistai päiväni jatkui reippaalla tahdilla, aloitin ikkunoiden pesun... 7 ikkunaa. ulkoa ja sisältä. Ensiksi poistin hyttysverkot ja varastoin ne ullakolle, etteivät pikkulinnut riko niitä talven aikana pienillä nokillaan.
Nautin suuresti ikkunoiden pesusta!! Eikö ole ihme, ennen moinen pakollinen työ vaan inhotti... Syynkin muutokseen tiedostan; se on uudet TIIVI-tuotteen ikkunat. Niissä kaikki mekanismit toimivat ja ovat helppokäyttöisiä, ikkunat avautuvat sisälle päin, säleverhot ovat ikkunan välissä ja ovat myöskin helpot pitää puhtaina. Taas kerran käytin Windus-vettä ja ikkunat tulivat kirkkaiksi.
Vaihdoin myöskin puhtaat verhot olkkariin ja makuriin.....tunsin aitoa "työniloa"...kyllä köyhän ilo on halpaa.... eikö? Isoäitini usein tokaisi kun ihaili kättensä töitä.
Kun ikkunat ovat puhtaat niin koko huusholli vaikuttaa paljon siistimmältä.
Tänään olin itseeni ja aikaansaannokseeni varsin tyytyväinen1

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Hyvä idea tuo maksaruohon jakaminen ja istutus.

Meillä mies pesi viikonloppuna ikkunat ulkoapäin, lupasin pestä sitten sisäpuolelta.

Puhtaus on puoli ruokaa, sanotaan myös. Ja kyllä puhtaudesta nauttiikin.

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita maksaruohon kukkia, hieno oivallus tuo juurruttaminen. Minulla oli kesän aikana itsekseen juurtunut laattojen väliin josta niitä kaivelin purkkeihin ja ensi vuonna istutan maahan.

Ikkunat vielä pesemättä kun on ollut tuulta ja sadetta likaamassa.