22.11.2008

Voimanaisia

Käväisin tervehtimässä suvun vanhinta; Elina-tätiä, ikää 96 vuotta. Korkeasta iästään huolimatta hän asuu vielä viihtyisässä kodissaan, laittaa itse ruuat ja pitää huoneet siistinä. Miniä käy kauppa-asiat toimittamassa ja lastenlapset tekevät isommat siivoukset niin kuin esim. ikkunoiden pesut. Vointi ei ole mikään erityisen hyvä, raskas maalaitalon emännän työ on vienyt voimat ja kunnon, mutta kun omaa positiivisen ja kiitollisen elämän asenteen niin hän on kiitollinen jokaisesta uudesta päivästä jonka aamuun saa herätä omassa sängyssään.
Kumpa osaisin ottaa opikseni, omaa elämääni eläessä, kumpa muistaisin kiittää kaikesta hyvästä joka on kohdalleni tullut. Elämäkin olisi varmaan paljon helpompaa elää iloineen ja suruineen ja kohdata vastoinkäymiset nöyrästi, niistäkin oppia ammentaen.

Sain myöskin osallistua valtakunnallisen järjestön edustajain kokoukseen joka pidettiin Haukiputaalla lähellä Oulua. Osallistujat olivat koko valtakunnan alueelta, etelän ja pohjoisen ihmisiä, oli karjalaisia, savolaisia ja kaikki yhdessä yhteisen asian tiimoilla. Etupäässä porukka koostui naisista, koska järjestön olivat perustaneet aikoinaan sen ajan "voimanaiset".
Oli mahtavaa kuulua ryhmään, mikä vapaaehtoistyön joukko ja mahtava into ja voima kehittää toimintaa edelleen yhteiskunnan rakenteita tukemaan. Moni oli ollut mukana jo kymmenä vuosia, ilokseni totesin myöskin muutaman nuoren tulleen mukaan, omaksumaan toimintatapojamme ja tuomaan uutta verta toimintaan. Toiminta jatkuu...vanhin järjestö täytti juuri 100 vuotta ja muut ovat keski-iässä, noin 40-60 vuotiaita. Tästä jatketaan , eikä loppua näy!

Meitä "voimanaisia" tapaa täällä blogeissaan, onneksi, meitä tarvitaan , kodeissa, kouluissa, työelämässä ja eri järjestöissä....tavallaan saamme energiaa toinen toisiltamme, kasvaaksemme nykyajan "voimanaisiksi" Voimahalaukset kaikille!

Ei kommentteja: