31.8.2008

Nauhukset kukkivat lenkkipolun varrella

Paljon on vielä komeasti kukkivia kasveja luonnossa ja puutarhassa. Muistinpa ottaa kameran mukaan sunnuntaiselle aamupäivän lenkilleni, sain ikuistettua kukkivat nauhukset.
Pidän tämän ottamani kuvan tavoitteena saada omatkin nauhukset kasvamaan yhtä komeiksi....
Sääkin suosi liikkujaa, ei satanut, aurinko paistoi ja oli sopivan viileää. Mieli ja keho virkistyivät, luulen ettei mikään terapia voisi olla tehokkaampaa hoitoa ihmislapselle.
Nelijalkaisella kävelykaverillanikin oli mukavia "kohtaamisia", kanssakulkijat antoivat koiransa nuuskia, ja vähän kisaillakin. Selvästi paimenkoirani viihtyi lenkillä, eikä tarvinnut rähjätä vastaantulijoille.... kumpa kaikki taluttajat oivaltaisivat sen että koiran sosiaalisuus ja suvaitsevaisuus vain voimistuu kun ne saavat tuntea positiivisen asenteen taluttajallaan, talutettava "peilaa" emäntänsä asenteen omaan käyttäytymiseensä. Niin se on eläintenkin kanssa niin kuin ihmistenkin välisellä kanssakäyisellä, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

3 kommenttia:

SariW kirjoitti...

Tosi upeat nauhukset !
Koirat on ihania...

Anonyymi kirjoitti...

Komeat on nauhukset. Minun nauhukseni alkavat olla jo kaatuneet kaikki, tuuli on paiskonut ne melkein vaaka-asentoon.
Minustakin on mukava kävelylenkeillä katsella mitä toisten pihoissa vielä tapahtuu ja kukkii.

Anonyymi kirjoitti...

Minäki odotan jo toista kevättä ihania nauhuksiani. Ne kyllä kasvavat ja kukkivat, mutta niitä vaivaa joku ötökkä ( etana ?) joka syö vastapuhjenneita lehtiä jo nyt 14.5. Lehdissä on suuria reikiä.
Osaako joku neuvoa, mistä johtuu ??? Leena