27.3.2021

Kevään kohinaa ja tohinaa monenlaista

 

Sieltä ne kevään ensimmäiset krookukset tulevat lumen alta tuomaan kevään pihalleni.
Lumikellotkin availevat pikapuoliin kukkansa.
Kevään tulo on paljon edellisiä vuosia myöhässä, mutta kukkivat krookukset kertovat että ; kevät on 😍

Kun on itse saanut tehdä lumityöt ja käytössäni on se "maalaisjärkikin", niin pihaantuloalue on jo sulanut ja kuiva. Lumet on kolattu alueille jossa ne saavat sulaa rauhassa ja vedet valuvat suotuisaan suuntaan.
Aloitin tänään kevään haravoinnit, ihan vaan pihasaunan ja portaiden edustat, sekä tietenkin hiekka-alue, eli pihaantulotien. Isoäitini opetti minua jo pikkutyttönä pitämään porraspään siistinä, koska se kertoo talon emännän siivoustaidoista ja siisteydestä paljonkin....

Kevät tuoksuu jo! Aamuisilla lenkkipoluilla aistii ihan selvästi keväisen tuoksun luonnossa, sitä tuoksua ei osaa tarkemmin selittää, se vaan on "kevääntuoksu" 😎 Mustarastaiden konsertit ovat myöskin voimistuneet, varsinkin aamun varhaistunteina. Punatulkkujen piippailut kuuluivat lähipuista ja jokunen eksyi siemeniä syömään lintulaudalleni, onkohan ilmat kylmenemässä?
Harakat ja varikset kantavat jo pesätarvikkeita, tiaiset vasta tutustuvat pihan asunto tarjontaan. Joutsenet lensivät kohti pohjoista ja sinne suuntaan oli kurkiaurakin menossa. Lintujen touhuja on kiva seurailla kun on aikaa ja lämmin sää oleilla ulkosalla.

Peurankarkoitetta oli vaikea saada alan lähimyymälöistä, toiselta oli loppunut ja toisella ei tuote ollut lainkaan listoilla. Kun lopulta löysin verkkokaupasta niin tavarantoimitus ilmeisesti tökkii kun lähettävät vasta tulevan viikon maanantaina. Saas nähdä ehtiikö alueella liikkuvat peurat popsimaan suihinsa sipukukkani ennen karkotetta. Krookuksille kylvin verijauhetta, toivotaan että se "tepsii" ja kukat säilyvät.

Korona infoa tulee joka tuutista, omalla kohdallani olen asettanut itselleni jo vuosi sitten nyt voimaan tulevat suositukset ja rajoitukset. Maalaisjärjellä mennään edelleen. Kissanristiäiset ja muut turhat kyläilyt sekä kokoontumiset olen jättänyt kokonaan. Ruokakaupassa käyn kerran viikossa, aamulla heti myymälän avaessa ovensa, koska silloin on vähän asiakkaita kaupoissa, muut tarpeelliset tarvikkeet tilaan verrkokaupasta. Maski on aina tarvittaessa naamalla. Rokotteen saan tulevalla viikolla. Läheisten käynneille en ole asettanut rajoituksia paitsi flunssaoireisena ei saa tulla kaffettelemaan.  Näillä mennään ja toivotaan ettei kukaan lähipiiristäni saa tartuntaa tai joudu jostakin syystä karanteeniin.

Puhelin ja nettiyhteydet ovat kohdallani lisääntyneet entisistä ajoista, koronan vuoksi, nyt tulee useimmin soiteltua ja keskusteltua fb viestipuolella ystävien kanssa, samalla kyseltyä kuulumisia ja vointeja. 

Radio-ohjelmat ovat nousseet kiinnostuksen kohteina tv-ohjelmia tärkeimmiksi. Nyt olen huomannut miten hyvää viihdykettä radio tarjoaa ja samalla voi tehdä käsitöitä taitojen mukaan. Hyötyä ja huvia yhtäaikaa. 

Tämän "mummelin" elämä tuntuu mielekkäältä edelleen, korona rajoitteista huolimatta, kesää kohti mennään ja pian pääsen pihahommiin, joita  kaipaan päivieni hyötyliikunnaksi.

 

Ei kommentteja: