15.12.2019

Hyvinvointiloma marraskuussa

Marraskuun viimeisen maanantain aamuna, herätyskello soi aikaisin, on aika lähteä kohti Kuopiota ja siellä Kylpylähotelli Rauhalahtea  www.rauhalahti.fi

Olin tehnyt anomuksen tuetulle lomalle jo tammikuussa, Solaris-Lomat ry:lle, niin kuin tein vuosittain , 6:n vuoden ajan, ilman tulosta www.solaris-lomat.fi

Yllätys, yllätys...tosiaan, kun sähköpostissa oli kutsu lomalle. Hyvin ilosta melkein kattoon!!!!

Seuraavaksi sähköpostiin ilmestyi lasku loman omavastuu osuudesta ja kolme viikkoa ennen loman alkua sain postissa viikon lomaohjelman. 

Nyt uskon että loma toteutuu ja ostin junaliput netissä, varasin 1-hengen huoneen ja maksoin pienen lisämaksun siitä ylellisyydestä.

Olen varmaankin hiukan outo ihminen kun tykkään junalla matkustamisesta, minua kiehtoo se tunnelma ja vapaus liikkua matkan aikana, mm. ravintolavaunuun kunnon kahveille.
Kuopiossa käytin paikallista taxia rautatieaseman ja kylpylän välillä, sen helppouden takia.

Ennakko tiedoissa ilmoitettiin että huoneet saa vasta klo 16 jälkeen, mutta kuinka ollakaan, sain avaimen heti saavuttuani respaan, ehkä henkilökunta huomioi pitkän matkani, olivathan muut lomalaiset kaikki "savolaisia", minä ainoa etelän immeinen.

Meille tarjottiin tulokahvit  ja tutustuin heti kahvijonossa mukavaan Joensuusta kotoisin olevaan, mutta lapista syntyjään olevaan naikkoseen. 

Infotilaisuuteen meitä kokoontui kaikkiaan 27 eläkeläistä, ryhmä kostui päällisin puolin pariskunnista, vanhimmat yli 90:ppisiä. Porukka oli lupsakkaa väkeä, tosin savolaista säklätystä  riitti ja katkematta, totesin jo loman alkumetreillä hyväksi ratkaisuksi omalla kohdallani oman huoneen tärkeyden.

Ensimmäinen ruokaili todisti että kylpylän ravintolan tasoa ei oltu heikennetty. Päivällinen osoittautui nautinnollisen runsaaksi ja monipuoliseksi. Jokaisella aterialla oli tarjolla liharuuan rinnalla  aina  myöskin kalaa. Söin koko viiikon aikana runsaasti mutta terveellisesti, painokin nousi vain ½ kiloa.

Pienet nokkaunet olivat aivan välttämättömät, matkustamisen ja "mässäilyn" päälle. Seuraavaksi olikin kiire suihkuun ja uimapuku päälle, kylpytakki niskaan ja allasosastolle.
Siitä se lomanvietto alkoi ja uni tuli illalla oitis, vuoteeseen kaaduttuani.

Heräsin aamuisin varhain ja olin aamiaisella jo 7:ltä kun tarjoilu alkoi. Päivien ohjelmat aloitettiin aina vesijumpalla ja itselläni jatkui vielä uinnilla viileässä altaassa, sekä lihasten lämmittelyllä porealtailla
Jätin ohjelmista osallistumatta kaikkiin ulkoiluun ja peleihin liittyviin kokoontumisiin. Merkittävin lomaohjelman aihe TOIMIVA-testit ja niiden tulokset, palautteineen. Uusia virikkeitä sain keppi-,tuoli- ja kuminauhajumpasta. Näistä voi suunnitella itselleen mieleiset liikesarjat ja tehdä ne itselleen sopivampaan aikaan päivästä, aionkin toteuttaa jumpat muutaman kerran viikossa, säännöllisesti, sas nähdä kuika ämmän käy???? onnistuuko???

Oli meille järjestetty myöskin ravintoon ja kunnon ylläpitämiseen valistava luentokin, muuta ei siellä mitään uutta meikäläiselle tullut, olin kuullut jo saman luennon viime lomallani 2013.
Hemmottelin itseäni kosmetologin taitavien käsien loihtimilla kasvohoidoilla, taustalla soi tunnelmaa entisestään rentouttavaa musiikkia, nautin isosti !
Vesiliikunta ja kevyet jumpat tuntuivat sopivan vanhalle kropalleni, olo parani tuntuvasti, sekä altailla vaihtokylvyt; kylmä/lämpö, tehostivat vaikutusta entisestään.

Hyvinvointilomalta sain mitä lähdin hakemaan; hyvä ruokaa, allasliikuntaa, kuntotestiä, jumppavirikkeitä ja lepoa. En niinkään kaivannut seuraa, mutta sitäkin oli sopivin annoksin jonka lomaryhmä jo luo itsestäänkin. Lomaohjaajat olivatkin ennestään tuttuja ja antoivat omalla osaamisellaan runsaan annoksen sisältöä lomaani.

Viikko kylpylässä oli riittävän pitkä aika, mieli teki jo kotiin. Kokoonnuimme loman päätöstilaisuuteen ja palautteiden antoon, vielä "viimeinen ateria" ja kotimatka alkoi.

Vahinko ettei tuettua lomaa myönnetä kuin joka toinen vuosi, mutta voihan sitä hakea siitä huolimatta, eihän koskaan tiedä koska taas tärppää !!!!Ei kommentteja: