17.12.2017

Kylälle tulossa taa uusi pizzeria

Voi hyvät hyssykät, ei voi olla totta! Keskustaan rakennettavaan kauppakeskukseen tulee jälleen uusi pizzeria, niin kuin  ei niitä jo olisi kylällä tarpeeksi.

Miksi ei kukaan ruoki meitä eläkeläisiä herkullisilla lounailla ? Eivätkö alan yrittäjät kylällä ole vielä huomanneet nykypäivän eläkeläisten nauttivan lounaansa "ulkona". Ei huvita aina aloittaa ruuanvalmistusta alusta asti ja useimmiten vain itselleen, on paljon mukavampi nauttia päivän lounas hyvässä seurassa ja ilman arkisia askareita.  

Aika on muuttanut ruokailutottumuksiamme. Ennen ei olisi tullut mieleenkään syödä perheen kanssa ulkona, ei edes asuntovaunulla reissatessa, vaan piti aina laittaa  itse perheelle ruuat. Junamatkoillekin varattiin omat eväät mukaan.

Asiointi-  ja ostosreissuille lähtiessä tarkistan aina missä on paras lounas tarjolla, koska meille on tullut tavaksi syödä päivän pääateria ulkona, onnistuneen reissun päätteeksi, tai jonkun aiheen "juhlankunniaksi".

Läyliäinen on pieni kyläpahainen, metsien keskellä, sivussa kaikesta nykyajan "huminasta" , mutta siellä on hyvä lounaspaikka; BarParooni. Lounaspöytä on runsas ja eläkeläisille vielä alennettu hinta. Paikka on siisti, sen kertoo OIVA-hymykin seinällä. Tarjolla on tosi hyvää kotiruokaa, erikoisen ystävällinen henkilökunta.  

Impivaara Grilli on yksi suosikeistani, Nurmijärven kirkonkylällä.
Impivaara Grillin kuva

Lounasravintoloista ykkös sijalla on ehdottomasti Ravintola Amar, Lohjalla. Harmi vaan kun  on liian harvoin asiaa Lohjalle, että olisi mahdollisuus käydä nauttimassa heidän tarjoamaansa lounasta.

Yhteistä näillä edellä kerrotuilla lounas ravintoloilla on hintataso; 8,30-10,00 euroa ja paikat ovat ennakkotietojen mukaan aina avoinna arkisin normaaliin lounasaikaan. Tarjolla on useampi vaihtoehto pääruokia ja runsaat salaattipöydät.
Ravintoloitsijat ovat ulkomaalaistaustaisia ja siitä huolimatta tarjolla on hyvää suomalaista kotiruokaa ja ehkä siitä johtuen, asiakaspalvelukin  on tasokasta.

Kyllä, kyllä....pitäisi käyttää oman kylän palveluja, mutta kun ne eivät yksinkertaisesti vaan täytä pienen mökinmuijan tarpeita. Kun on muutaman kerran yrittänyt vetäistä  oman kylän lounasravintolan oven kahvasta ja todennut sen lukituksi ja fb:sta saanut lukea erilaisia syitä kiinnioloon niin eipä tupata kun ei tykätä. Toinen kummastuttava asia on lounaitten hintataso, onkohan niissä joku  "Rajamäki-lisä"? 

En epäile yhtään etteikö  kylällä menestyisi meitä eläkeläisiä miellyttävä kunnon kotiruokaa tarjoava lounasravintola, toivottavasti joku hoksaa "ulkoruokintaan" siirtyneet eläkeläiset  ja kehittelee meillä kylän mummoille ja papoille viihtyisän lounaspaikan.

Ei kommentteja: