19.10.2013

Siilin ruokinta jatkuu ja orava tekee pesäänsä pihapuuhun

Siiri-siili käy edelleen syömässä öiseen aikaan. Ruokin sitä tulevan talviasunnon edustalla ja se on tehnyt jo heiniin aukon että on varmaankin hyväksynyt komean lukaalin kodikseen.
Siiri-siili oli vienyt ruoka-astiankin mennessään parina yönä, jotka löysin myöhemmin pensaiden alta. Laitoinkin vanhan valurautaisen paistinpannun ruoka-astiaksi, sitä se ei jaksa kuljetella. 

Käsittelin pannun ruokaöljyllä ja muistan lukeneeni jostakin että on hyvä lisätä öljyä siilin ruokaan yleensäkin, siitä siili saa myöskin lisäenergiaa talven varalle.

Jatkan ruokintaa niin kauan kun se suvaitsee vaan saapua atrialle.

Pihalla liikkuvia luontokappaleita on rattoisaa seurata. Parhaillaan orava tekee kovalla kiireellä pesää pihapuuhun, kaksi haaraisen männyn haarukkaan. Nyt se on jo ympärysmitaltaan  noin 30 cm ja lisää tavaraa kulkee isoina pallukoina Kurren suussa. Välillä se repii sammalta, toisinaan se kerää koirankarvoja palloksi sille asetetusta verkkopussista ja jonkinlaista jäkälää lehmuksen oksista, onpa sillä pelkkiä risujakin pieni kimppu suussaan. Taitava rakentaja kertakaikkiaan.

Olen myöskin aloittanut lintujen ruokinnan auringonkukan siemenillä. Täytynee hankkia vielä "pähkinäbaari" Kurre-oravalle.

Eilen ja tänään lauantaina on aamulla ollut ohut lumikerros joka on sulanut kokonaan puoleen päivään mennessä.

Seuraava puuhani on lämmittää itselleni pihasauna ja nauttia pehmoisista löylyistä, auringonlaskun aikaan. Leppoisaa viikonloppua ystävät !

Ei kommentteja: