9.7.2012

Mummu alias Mamma alias Edie

Suvi ja Edie
Edie on saanut uuden lempinimen. Tallin väki on
alkanut kutsua vanhaa tammamme Mummuksi
Kesäkuun alusta Suvi päätti siirtää rakkaan hevosensa "Mamman" lähemmäksi ja uuteen talliin joka oli erittäin tuttu ennestään. Alammekin kutsua tästä eteenpäin iäkästä tammaamme "Mummuksi".
                     
Mummu nauttii ihan silminnähden hikijumpan jälkeisestä suihkusta.
Pitkästä aikaa olin Suvin mukana tallilla ja muistinkin ottaa mukaan kuivaamiani ruisleivänpaloja jotka maistuivat Mummulle ja meistä tuli ehkä taas kavereita. Harmittaa suuresti etten ole saanut aikaiseksi käydä "paijaamassa"  ihanaa lemmikkiämme.

Kylläpä Suvi on onnistunut hevosensa koulutuksessa; näin maallikkona on hienoa katseltavaa kun heppa tottelee pelkillä sanoilla, ei tarvita eleitä eikä ohjaksia, se on ihan käsittämätöntä.
Mummu on melko lihavassa kunnossa mutta karva kiiltää.
Kaviot puhdistetaan.
Suilmätippoja.
Takaisin laitumelle.
Piehtarointia, onnelisena , kesälaitumesta nauttien.

Olen tehnyt päätöksen aloittaa hevosen hoidon ja ratsastuksen. Vähän kyllä pelottaa mutta Suvin mielestä ei ole pelättävää.... huh huh....

Tallinvaihto onnistui erittäin hyvin, Mummo on hyväksynyt hyvin uudet laidunkaverit ja täysihoito tallilla on laadukasta. Minä en ole koskaan nähnyt niin puhtaita tallitiloja ja pihapiiriä kun täällä on. 

Toivottavasti muistan hankkia ruisleipiä ja kuivata ne ajoissa että on mitä viedä Mummulle makupaloiksi. Nautin suuresti tallireissusta.

1 kommentti:

Raija;) kirjoitti...

Kivaa tekstiä Marja. Eikö ole mukava kokea ja seurata minkälainen luottamus isolla eläimellä on läheiseen ihmisystäväänsä? <3