18.6.2012

Kultasade kukkii

Kultasadepensaat kukkivat parhaillaan. Pysähdynkin aina koiralenkilläni naapurin komeaa pensasta ihailemaan. 
Yksittäinen kukkaterttu on kaunis.
Tänään tein iloisen havainnon omassa pensaassani, löysin kaksi kappaletta melkein avautuneita kukkaterttuja. Olen löytänyt pienen pikkaraisen taimen työpaikkani puistonomaisesta metsiköstä, kuitenkin läheltä emopensasta, tietysti kaivoin syksyllä taimen ja istutin omalle pihalleni, siitä on noin 10 vuotta. Välillä ovat rusakotkin syöneet alaoksat kaljuiksi mutta taimi on sinnikkäästi kasvanut samassa paikassa, aurinkoisella ja vettä läpäisevällä paikalla. Alakuvassa keskellä, keinusta vasemmalla puolella.
Tämän kesän aikana kastelen kuivana kautena huolella sillä maahan  työnnettävällä kasteluputkella jonka virallista nimeä en nyt muista. Toivottavasti pensaani kukkii ensi kesänä runsaammin.
Parturoin viidennen kerran nurmikon tänä kesänä. Siistiä tuli.
Asettelin taas joka kesäiset tukiverkot Kultapaoolle ja kultapiiskuille. Nyt sain aikaiseksi lyhentää tukipuut hiukan, joten verkko on entistä huomaamattomampi.
Tällä toimenpiteellä nämä vanhanajan kauniit kukat pysyvät kovillakin sateilla pystyssä, ilma tuentaa kukkaryhmä lakoaa maata myöden eikä kuki nin pitkään kun tuettuina.
Valkoine laukka kukkii juhannusruusun edustalla.
Uusi tuttavani Lukinlilja pääsi kesää viettämään pihalle. erikoisen näköinen kukka, tuoksuu hyvälle illan tullen, oikeastaan herkällä tavalla kaunis..

Käyskentelen iltaisin kaikessa rauhassa puutarhassani ja nautin kaikilla aisteilla ympäristöni kauneudesta, monista väreistä, tuoksuista ja luonnon äänistä. Istahdan vielä pihakeinuun lukemaan päivän postit tai hyvän kirjan seurassa. Puutarhani on paras rentoutumis- ja  latautumispaikkani, saan akkuni täyteen energiaa; kohtaamaan "valeomaishoitajan" arkeen tulevia haasteita.

Ei kommentteja: