13.6.2012

Atsalea kukkii ja mansikan taimet maahan

Parhaillaan on Atsalea kukassa, se on tosi herkän näköinen ohuiden oksiensa takia ja lehdethän se pukkaa vasta kukittuaan pudottaen ne talveksi.
Puskas on vasta ollut kasvupaikallaan noin ehkä kolme vuotta. On siis hidaskasvuinen eikä siitä loppujen lopuksikaan tule isoa pensasta. Väri on loistava, oikea katseenvangitsija.
Nyt tulikin puoleen alaan mansikkamaata istutettua 45 pienen pientä Polka-mansikantainta. Kokeilen nyt katteena muovia, ehkä ensivuonna kun istutan saman määrän taimia niin kokeilen jotain eloperäistä katetta. 
Krassin taimetkin tarvitsivat tukilangat. Laitoin taas jälleen autokatoksen oviaukon molemmin puolin krassiruukut ja virittelin niille langat jotta voivat jatkaa kasvuaan vaikka katonrajaan astikka.

Pientä puuhaa riittää pihalla päivittäin. Tänään oli varsinaisesti ensimmäinen päivä kun lueskelin vain iltapäivän keinussa ja välillä heittelin palloa koiralle. Nautinkin suunnattomasti kukkarunsaasta ja siististä pihastani. Ei tulisi mieleenikään lähteä minnekään lomareissulle tai kylpylään. Iltasella viellä lämmittelin pihasaunan se kyllä korvaa mennentullen kolkot kylpylätkin.

Illan kruunasi Sini-tyttösemme pikavisiitti, keräsimmekin hänelle kukkakimpun kotiin viemisiksi ja silmäniloksi siivouspäivän kunniaksi.

1 kommentti:

Irene kirjoitti...

Atsaleasi on todella upea!
Hankin pari vuotta siten itselleni yhden. Se ei ole vielä kukkinut. Ehkä ensi kesänä?