13.6.2010

Mökille Karjaan Mustioon

Vurikaunokit kukkivat täysillä mökin pihaheinikossa ja ihan luonnonvaraisina, lisääntyvät siementämällä ympäristöään. Muistuttaa ruiskaunokkia, kukka on tosiaan suurempi.
Ukonlaukan siemeniä olen vienyt mennessäni ja heitellyt sinne tänne, muutama jo kukkiikin.

Keltainen rantakurjenmiekka on istutettu järveen ja rantamaastoon. Melko huonosti ovat alkaneet viihtyä. Melkein järveen istutettu on paremmassa kunnossa. Naapuritontilla kukkii vanha ja iso mätäs komeassa kukkapaljoudessaan, sitä voi aina ihailla, oman mättään kasvaessa...
Melko myöhäiseen ajankohtaan siirtyi ensimmäinen käyntimme mökillämme. Johtuen yksinomaan pihapuiden kaato-urakasta ja kaikesta siihen liittyvästä savotasta.
Mökki oli säilynyt eheänä, ei ollut lumituhoja eikä muutkaan tuholaiset olleet löytäneet mökkipahaistamme. Muutama hiiren papana oli jäänyt merkiksi pikkuvieraistamme.
Onneksi ei tarvinnut laskea verkkoja kun oli suunniteltu paljon muuta hommaa ja valmista tulikin... vene sai ns kesätelakan, kaikuluotaimelle asennettiin anturi veneeseen, poistettiin ylimääräiset roskat pihapiiristä jne.
Yksi tärkeimmistä siivoushommista on terassin alla olevan tilan puhdistus kuivista puunlehdistä ja muusta palavasta roskasta, koska nuoriso tupakoi niin kaiken varalta on hyvä ennakoida mahdollinen palovaaratilanne.
Seuraavalla käynnillä voikin sitten vaan kalastella ja oleilla, tapahtuukin heti kun aurinkoiset säät palaavat.
1 kommentti:

tinttarus kirjoitti...

Ihania kukkia! Oikein iloisia, valoisia ja siunattuja hetkiä kesääsi!