11.2.2010

Avantouinti

Lomakoti Kotorannassa on talvisin mahdollisuus harrastaa avantouintia keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Kaksi saunaa ovat kuumina, laiturilla sulatusmatto ja avanto Sääksjärven puhdasta vettä. Kotorantahan sijaitsee Nurmijärven kunnassa, Kiljavan kylässä ja eteläisen kotomaamme puhdasvetisimmän Sääksjärven rannalla. Naapureina Kiljavan sairaala ja Kiljavan opisto.

Säännöllinen avannossa käynti on vain hyväksi ihmisen terveydelle, vastustuskyky parantuu, harvoimpa uimarit sairastelevat esim. flunssaa. Kokemuksesta voin kertoa että tressitkin ja kaikki "pään paineet" jäävät avantoon, mieli piristyy ja olo on sanoin kuvaamattoman ihana. Kaiken kukkuraksi saa nauttia kivasta porukasta, ihme kyllä "känkkäränkät" ihmiset eivät käy avannossa????!!!!

Näin pakkassäällä uiminen tuntuu erityisen hyvältä, ei millään malttaisi lopettaa... tulee käytyä usein saunan lauteilla ja taas avantoon. Nautinnollista on myöskin nauttia termarikaffeet uintireissun päälle!

Sydän- ja verenpainetauteja potevien on syytä keskustella lääkärinsä kanssa ennen hyisen harrastuksen aloittamista.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Marja
Eksyin blogiisi mutkien kautta. Olipa kiva palata tätä kautta tutuille maisemille, Sääksjärven rantaan. Olen aikanaa ollut yli 10 vuotta Kiljavan sairaalassa töissä, Sääksjärvellä tuli käytyä "luvattoman" vähän. Kotorantakin tuli tutuksi tyky-päivien kautta, joten lienemme tavanneetkin joskus...
Oikein mukavia talvipäiviä Sinulle.
t. PH

Palaga kirjoitti...

Ihanaa, pääsisinpä edes kerran viikossa avantoon!

Hanna kirjoitti...

Olen kuullut kyllä noista avantouinnin terveysvaikutuksista ja siitä ihanasta olosta mikä jälkeenpäin tulee, en vaan koskaan ole uskaltautunut avantoon ;)

Tänä vuonna on niin reippaasti lunta, että olen kyllä harrastanut hangessa pyörimistä - siitäkin tulee aika mukava olo :)

Hannelen paratiisi kirjoitti...

ei kiitos :)

marjamatilda kirjoitti...

PH. Tervetuloa Sääksjärven maisemiin, olen edelleen Kotorannan johtokunnassa ja voin toivotella Sinut Kotorantaankin. Parkkipaikalta pääsee hiihtämäänkin kunnan ylläpitämälle latuverkostolle ja lomakodissa voi käydä itseään virkistämässä, käythän sivuilla www.kotoranta.fi
Palaga, avantouinti on ihanaa..
Hanna, lumihangessa pyöriminen korvaa hyvinkin avantouinnin...
Hanna, kannattaisi kokeilla...

arleena kirjoitti...

Kuulostaa tosiaan rentouttavalta. En ole koskaan kokeillut.

alma kirjoitti...

Niin onko paikka tosiaan niin varattu ettei kaikessa hyväksymisen ja henkisen kehityksen huumassa voi laittaa näin yksinkertaisemmille tyypeille kellonaikoja. Eli koska siellä uidään tarkoitan noin aikoja.
Odottelen muuten valaistumista mutta taitaa mennä kännin puolelle.
Avannossa puliminen on kivaa.
T. Alma.