27.12.2008

Jouluvalojen aikaan


Tänään paistoi aurinko koko keskipäivän, siis aika kauan.
Muutenkin oli ihastuttava ilma ulkoilla ja nauttia raikkaasta pakkasilmasta.
Pimeys tuntuu väistyvän, onhan paljon jouluvaloja sisällä ja ulkosalla. Olen pitänyt kynttilöitä palamassa aamusta iltaan, muutenkin vähentänyt muita valoja, on ollut hämyinen olotila.
Jätkänkynttilöitäkin on mukava poltella, olisi pitänyt ottaa ne aikaisemmin kuivumaan, paloivat vähän laiskasti...
Rauhallinen joulunaika jatkuu; ulkoillen ja kirjojen seurassa. Luin tänään loppuun mielenkiintoisen kirjan; Juhani Nuoton kirjoittaman; Tuulen kasvatti, joka kertoo huutolaispojan elämästä, sodasta, opettajan urasta, näyttelijän ja taiteilijan harrastuksista.
Vaikuttava elämänkerta. Oikea selviytymistarina. Ei mitään minua ärsyttävää "julkkis-höpötystä". Kirja on kirjoitettu niin hyvin kielikuvilla että se tempaisi lukijansa mukaan kaikkeen kerrottuun, sai kerronnallaan luotua hyvin todellisiksi kirjan päähenkilön kokemukset ja tuntemukset.
Minulle tuli kirjan luettuani mieliteko hankkia Juhani Nuoton maalama akvarelli, muistoksi pitäjän todellisesta "suurmiehestä" ja onhan hän myöskin mieheni serkun mies, eli niinkuin sukulainenkin.

1 kommentti:

Maantiepellon Emäntä kirjoitti...

Meillä myös päivä jatkunut ja sisällä kynttilöitä polteltu aamusta iltaan. Mukavaa viikkoa sinulle ja onnellista uutta vuotta!