17.2.2019

Vanhuus ei pelota

Orkideat kylpevät aamuauringon loisteessa....
Sain joukukan joka innostui vielä kukkimaan helmikuussakin.......

Kaikki mediakanavat toitottavat tänä päivänä vanhusten hoidon laiminlyönneistä. Mielestäni nyt on menty hiukan liian pitkälle ongelmatapausten  julkaisemisissa. Ymmärrän kyllä toimittajien innostuksen, mutta kuka ajattelee miltä meistä vanhuksista tuntuu.

Kuitenkin laiminlyönteihin ovat syyllistyneet vain monikansalliset hoivayritykset joiden arvomaailman tärkeimmistä tavoitteista on mahdollisimman suuri taloudellisen hyödyn tavoittelu. Hyvin ovatkin pyrkimyksissään onnistuneet, kun ollaan saatu tiedotusvälineistä lukea monikansallisten yrityksen miljonääripomoista. 
Yritykset ovat käyttäneet hyväkseen hoitoalalla ja kunnissa vallitsevaa valvonnan puutetta. Osasyyllisiä ovat myöskin vanhusten omaiset jotka ovat liiaksi luottaneet hoidon tasoon. Ehkä käynnit omaisen luona ovat harventuneet ja olleet liian pikaisia, etteivät ole havainneet puutteita. 

Onneksi julkishallinnon hoitopaikat ovat vielä maineeltaan hyviä, monista hallituksen  "leikkauspäätöksistä"  huolimatta. 

Sytytellessäni pihasaunan kiukaan ja vesipadan alle tulia, tunsin voimallisen tyytyväisyyden aallon sisimmässäni, kun saan olla vielä sen verran hyvässä kunnossa että selviydin itsekseni omakotitalon ja huushollini askareista.

Onnen tunne vaan lisääntyi sununtaiaamuna kun helmikuinen kevätaurinko nousi saunan takaa ja sai keittiön ikkunalla kukkivat lempikukkanikin loistamaan entistä räväkämmin. Olin tyytyväinen itseeni kun olin edellisenä päivänä viritellyt aurinkosuojat rodopensaalle, sehän ei ollut helpompia hommia lumikinosten keskellä rämpiessä.

Pari viikoa sitten ei noikaan  hommelit olisi onnistuneet kun asentohuimaus yllätti. Se vie aina oman aikansa, kun siitä selviää omahoidolla kokonaan. Niin että ei tämäkään mummeli ole vaivoitta elämästään selvinnyt. 
Yhtään en ole katunut nauttimatta jääneitä viinejä/viinaksia ja muita herkkuja. Valintani on osoittanut hyväksi terveydelleni. Tässä kun olisi vielä kiusana diabetekset ja liikapainot, ynm. 
Tämän hetken terveysongelmat pystyn vielä selättämään "omahoidoilla". Seuraan verenpainettani ja sokeriarvoja säännöllisesti omilla mittareilla. Hyötyliikunta ja pitkät koiralenkit ennalta ehkäisevät monet rempat ja korvaavat  turhat lääkitykset.
Toivottavasti vointini säilyy nykyisellä tasolla , että saan edelleen viettä vanhuuden päiviäni omassa mökissäni, omien kukkaistutusteni ympäröimänä. 

En  tunne pelkoa tulevaisuudestanikaan hoitokodeissa, koska tiedän että läheiseni hiuolehtivat tarpeistani puolestani, jos en enään itse pysty.  Toivottavasti en suututa ketään suorasuullani, etteivät sen vuoksi hylkää meikämammaa hoitokotiin oman onneni varaan. Tiedän etteivät hylkäisi missään nimessä, varmaankin päivittäiset vierailut jatkuisivat nykytahtiin. Huvittaa jo kuvitelmatkin siitä miten flikat käyvät hoitajien ja hoitojen kimppuun jos kaikki ei suju tarpeeksi hyvin 😍

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jos joku on varmaan niin se että vaikka mikä tulisi, siusta huolehditaan parhaimmalla mahdollisella tavalla ❤️ halusit tai et mutta muutan saman katon alle varmistamaan että kaikki sujuu aina ❤️😂

marjamatilda kirjoitti...

❤️❤️❤️❤️

Katja kirjoitti...

Totta! Yksinää et jää ja mihkää laitoksii ei viiä! <3