22.9.2017

Lassila & Tikanoja Oyj:n lasku

Miksi Lassila&Tikanoja Oyj lähettää asiakkailleen näin moniselitteisen ja hankalasti tarkistettavan laskun:

"Edellisen arvion palautus 22.6-17.8.2017"   25,26 euroa
"Toteutuneet palvelut 22.6-17.8.2017"           25,26 euroa
"Arvioidut palvelut 14.9-9.11.2017"                25,26 euroa

"Lasku yhteensä "                                          25,26 euroa

Laskulla olevista tekstiriveistä jätin vielä kirjoittamatta palveluiden erittelyt, tekstirivejä on laskussa yhteensä näihinn otsikoihin liittyen 9 riviä.

Palvelu josta laskutetaan on sekajätteen tyhjennys, 240 litran astia ja tyhjennys 4 viikon välein. Ei luulisi olevan aihetta noin moniselitteiseen laskutustapaan. Tuo keskimmäinen, eli "Toteutuneet palvelut" riittäisi meille asiakkaille aivan hyvin. Laskutus tapahtuu 2 kk:n välein.
Kuitenkin laskujen loppusummat ovat suunnilleen saman suuruiset.

En ymmärrä miksi  palvelut laskutetaan etukäteen, ja summia pyöritellään laskulomakkeella vaikka loppusumma on sama kun yksinkertaisessa mallissakin. 

Ihnettelen suuresti mikä logiikka on laskulomakkeen suunnittelijalla ollut tätä tehdessään. 
Herää myöskin kysymys: vaikuttaakohan  noin runsastekstinen lasku palveluiden  hintaa korottavasti, mene ja tiedä noista herrojen kotkotuksista.

Mielestäni laskun tulisi olla selkeä ja yksiselitteinen, sitä ei L&T: lasku missään nimessä ole.

Hassua on miten yksinkertaisesta palvelusta saadaan kikkailemalla noin monimutkainen laskutustapa. Olisi mielenkiintoista tietää miten kirjanpitäjät tiliöivät laskun summia. 

En muista miksi yritys siirtyi tähän käytäntöön ja mitkä olivat perusteet. Olen antanut yritykselle asiasta palautteita ja saanut ympäripyöreitä vastauksia.

Muutama tuttava on jo kilpailuttanut jätehuollon palveluja tuottavia yrityksiä ja jotkut ovat jo vaihtaneet jätefirman, saatuaan samat palvelut halvemmalla ja selkeät laskut palveluista.

Ei kommentteja: