8.12.2014

Viikko 49. puuhia.

 Kottikärryt keittiössä !
Keittiön pöydällä tehtiin havuköynnöstä rappukaiteen koristeeksi. Naapurissa oli kaadettu muutama kuusi ja saimme viestin että voin hakea havuja tarpeeni mukaan. Kottikärryt vaan matkaan ja havukuormaa tekemään.  Kottikärryllinen havuja sopivan pieniksi saksittuina ja kottikärryt kotiin, suopraan keittiöön. Köynnöksen teko osoittautuikin melko helpoksi vaikka edellisestä valmistamisesta oli kulunut vuosi tai oikeastaan vuosikymmeniä.
Valmis köynnös valoineen rappusten kaiteella.
Sähkökynttilätkin taas loistavat perinteisesti ikkunoilla koko joulunajan.
Viikon tärkein tehtäväni oli pölynimurin hankinta Suville ja villasukkien pakkaaminen, lähetettäviksi Suvin ystävän mukana pohjoiskarjalaan. Kassi tuli täyteen kaikenlaista tarpeellista ja imurikin lähti omassa pakkauksessaan kohti karjalaa, Suvin asunnon koirankarvoja keräämään.
Sini toi kauppareissullaan 25 kg auringonkukansiemeniä pihalintujeni ruuaksi. Siementen säilytys astioiksi sopii mainiosti vanhat maitotongat. Kun tonkat ovat verannalla niin siementen lisäys päivittäin linnuille käy kätevästi, mennen tullen.

Pikkulintuja onkin käynyt laudoilla lounastamassa runsain parvin.  Uutena pihavieraana ovat olleet kuusitiaispariskunta. Lämpimän sään seurauksena linnut kaikkoavat aina välillä metsiin herkuttelemaan metsän antimista.

On maanantai ja vettä sataa, suunnittelimme naapurin rouvan kanssa lounaalle menoa, piristääksemme harmaata päiväämme. Ongelmaksi osoittautui mieleisen ruokailupaikan löytäminen.
Päätimmekin siirtää syömään menoamme huomiseksi ja naapuri suostui kanssani kiinalaiseen ravintolaan joka on yksi mielipaikoistani.

Ei kommentteja: