20.12.2013

Edunvalvontaa puuhastellen

Joulun odotusta ja nuorten työntekijöiden  edunvalvontaa onkin sisältänyt tämän vuoden joulukuun tunnelmiin, kuitenkin kumpaakin jollakin lailla vuorotellen.

Olen aivan tyrmistynyt miten 30 vuotta taksiliikennettä harjoittanut yksityisyrittäjä voi olla niin tietämätön kuljetusalan työehtosopimuksista. Herää epäilys että yrittäjä on tehnyt laiminlyönnit palkanmaksuun liittyen aivan tahallaan.

Harmittaa omalta kohdalta etten tarkastanut palkkakuittia aiemmin, tarkastelin sitä muun selvitys asian yhteydessä ja huomasin ilman taskulaskinta, että nuoren taksinkuljettajan lopputiliin ei oltu laskettu lomakorvausta oikein.

Seuraavaksi alkoikin tiukka tekstinen sähköpostien lähettely jonka tuloksena yrittäjä myönsi tietämättömyytensä palkanlasku asioissa luvaten noutaa tarvittavat tiedot Taxiliitosta, samalla luvaten maksaa kaikki korvaukset työehtosopimusten mukaisesta.

Työtodistusta  ei nuori työntekijä saanut pyynnöistä huolimatta.

Tänään sitten saapuivat pikakirjeenä kaikki pyydetyt asiapaperit ja yrittäjä oli maksanut pankkitilille myöskin puuttuvat lomakorvaukset.

Työsuhteen viimeisestä päivästä on sunnuntaina tasan 3 kuukautta ja lomapäiviä oli maksamatta 7 päivää , lisäksi 31.3.2013 lomanmääräytymisvuoden, lomaltapaluurahat.

Olen erittäin tyytyväinen että erimielisyydet ja puutteelliset korvaukset selvitettiin, näin meille kaikille tulee joulu ilman mielipahaa ja nuori työntekijä sai joulurahaa.


Ei kommentteja: