1.7.2009

Pioonit

Piooni on yksi lempikukistani, siihen ihastuu joka kesä uudelleen.
Se on helppohoitoinen siis ei tuholaisia riesana. Nämä yksilöt ovat vanhalta sukulaisen pihalta siirrettyjä, näin Annikki-mummosta on muisto kukkapenkissäni.
Kesä ja helteet kuuluvat kesään mutta pitkän kylmän ja sateisen kauden jälkeen helle on uuvuttavaa ihmisille, kukille ja kotieläimille.
Helteisestä säästä huolimatta sain kaivettua pihalle suihkulähteelle kuopan, olin se kyllä työn ja tuskan takana. Nyt siinä on jo allasmuovi ja vettäkin, torstaina laitetoimittaja tuo vesipumpun suuttimineen, sitten saadaan pihakeinussa istuessamme kuunnella veden lorinaa.
Pihalla on nyt runsaasti puuhasteltavaa että ei ehdi vieraille teidän sivuillanne ystävät, eikä millään malta istahtaa koneen ääreen kun ulkosalla on kesä kukkeimmillaan
Aamulla on pakko herätä varhain ja kävellä kasteisella nurmikolla, illalla ei taas malta millään mennä nukkumaan kun ilma viilenee ja tuntuu että työvire vaan nousee kun pitäisi painaa pää tyynylle. Yöunet jäävät nyt vähemmälle mutta nukutaan sitten pidempään kun on syyssateiset päivät ja pimeät illat.


1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Ihanat pionit.