29.1.2016

Piika-projekti edistyy

Tänään olen ollut ahkera kirjoittaja, tai oikeastaan sormet aloittivat näpyttelyn jo pari päivää sitten kun naputtelin pari esseetä. Jatkan alkaisemmin alkamani  Piika-projektini kirjoittamista uudella innolla. Kummasti tuo kirjoittamisen halu välillä hiipuu, tekstiä ei tule sitten millään konstilla, aina keksii jotakin mukavampaa tekemistä. 

Facebook eli naamakirja on kiusallinen paikka siinä mielessä että siellä tulee piipahdettua liian usein kun tuon näytön alareunaan tulee saapuneista viesteistä ja tykkäämisistä kuva. Siihen sitten katkeaa taas hyvin alkanut kirjoittaminen ja projektin eteneminen viivästyy. Eihän viivästelyt muita haittaa vaan ärsyttää itseäni kun olen niin laiskistunut, minä joka olen aina tottunut tekemään sen mitä milloinkin teen , ripeästi alusta loppuun asti.

Tänään sain omasta mielestäni tarpeeksi tekstiä naputeltua ja siitäkös on hyvän mieleni kanssa leppoisaa mennä lukulampun alle romaania lukemaan ja nukkumattia odottelemaan. Tosiaan ... Matti-mieheni tulee uniini melkein joka yö. Se luo oudon tunnelman kun herää niin tuntuu että hän on edelleen läsnä. Ei se pahalta tunnu, turvalliselta paremminkin.

Taustalla soi The Plallers Only Yoy 1955


Radiosta tulee parhaillaan paljon parempaa ohjelmaa kuin mitä TV tarjoaa viikonloppuisin. Olen tosi tyytymätön jatkuviin uusintoihin.  Kaipaan edelleen lauantai iltoihin saksalaisia poliisisarjoja, nyt olen tallentanut viikolla näytetyt ruotsalaiset sarjat, että on perinteistä jännitystä lauantaisin.

Lukaisin yhteen kyytiin Henning Mankell ín kirjan RUOTSALAISET SAAPPAAT, jossa kirjailija kirjoittaa mestarillisesti rakkaudesta, petoksesta ja vanhenemisesta. Lukemista ei voinut lopettaa kesken vaan se oli luetta kokonaan, teksti oli kiehtovaa ja koskettavaa. 

Aloitan lukemisen usein illalla, koska se rauhoittaa mukavasti ja uni tulee sen mukaan miten miilenkiintoinen kirja on. Eläkeläisenä ei ole niin nokon nuukaa, miten myöhään valvoo ja miten pitkään aamulla nukkuu, ellei ole sovittua menoa seuraavalle päivälle suunnitelmissa, se on taas toinen juttu, silloin pitää vaan laittaa kirja kiinni ajoissa että herää sopivasti.

Nyt onkin se aika illasta että on jo hyvä siirtyä lukemaan, huomiselle ei ole onneksi mitään sovittua juttua, jatkan kirjoitus projektiani ja onhan lauantai perinteisesti siivous- ja saunapäivä.

2 kommenttia:

weckka10 kirjoitti...

Ehkäpä faija onki läsnä kattomas, et sul on kaik hyvin. <3 :)

marjamatilda kirjoitti...

niin minustakin tuntuu :)