4.1.2016

Lumihiutaleita hiljalleen

 Vihdoinkin satoi lunta !
Tosin lumitöihin ei piha vielä kutsua viestitä. Kehoni kaipaisi jo talvista hyötyliikuntaa, alkaa tuntua jo keväistä heräämistä kaamosväsymyksestä. 

Tänä aamuna oli ensimmäisen kerran oikeesti talven tuntua kun mittari näytti -14 astetta ja koillistuuli kipristeli nenän-  ja poskipäissä. Vili-koirakin nosteli jalkojaan, eikä halunut jatkaa tepastelua. Aamuiset tarpeensa tehtyään suunnisti rivakasti kotiin päin, yhtään eivät "sähköpostit" kiinnostaneet nuuhkimaan.
Vuonna 2011 satoi lunta runsaammin, tuli melkein lumen sijoitusvaikeuksia, kun pitää ottaa huomioon myöskin keväällä sulavasta lumesta tulevat valumat.
Onneksi tontilla on tilaa runsaillekin lumille !
Keinukin oli talvilevossa.
Vanhakin (10v.) koira nauttii lumesta.

Lumisateesta ei päässyt vieläkään nauttimaan pidempään, kyllä jo tammikuussa toivoisi hiukan enemmän lunta maahan. Mitenkähän kasvit kestävät pakkasia kun ei ole lumikerrosta suojanaan. Loppiaiseksi pakkanen kiristyy, ennusteiden mukaan, saas nähdä tuleeko talven ennätyslukemat. 

Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, pakkaslumi narskuu askellessa lumisia kylänraitteja, talvi on parhaimmillaan. Kaikkialla on niin puhtaan valkoista. Tällaisella ilmalla ulkoillessa latautuu voimakkaasti, aivan kuin sielukin puhdistuisi., vireystaso nousee ja tuntuu että nyt jaksaa taas jatkaa meneillään olevaa suurehkoa projektia aivan eri tehoilla, siis kirjoittamaan.

Ei kommentteja: