28.8.2011

Juurevaa syksyä

NÄE, KOE, OIVALLA, HIDASTA, HAVAHDU

Syksy on haastavaa aikaa pääkopalle. Pitkän aivoloman jälkeen alkaa taas elämä, jossa mieli viuhtoo uusien projektien ja muistilistojen parissa.

Kehoyhteys ja fyysiseen ympäristöön kiinnittyminen unohtuvat helposti. Päässä hyrräävän tekemättömien asioiden taifuunin voi kuitenkin pysäyttää ja kehoyhteyden aistia, kun kasvattaa juuret hetkeen.

Laske jalat lattialle. Kuvittele, että ajatuksesi sulavat hitaasti päästä kohti jalkoja. Rentouta alavartalo, tunnustele maatuntumaa jalkojen alla ja anna ylimääräisten volttien virrata jalkapohjien kautta maahan. Kaiva juuret syvälle hetkeen ja viivähdä tovi näin. Suorista sitten runkosi, nosta katse aurinkoon ja jatka taas matkaa.
- Miia Jokiniva/Voi hyvin lehti/Ytimessä

Meidän jokaisen on hyvä pysähtyä ajattelemaan henkistä tilaamme ja kuunnella kehomme ääntä. Hiljentää ajoissa kun keho hälyttää tilastaan; flunssan , tulehdusten , vatsavaivojen, lihassärkyjen ynm oireiden kera. Kun muistaa huolehtia myöskin itsestään monien velvoitteiden keskellä, jaksaa enemmän ja terveydentilakin pysyy vakaanpana

5 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Hyvä MarjaMatilda,
puun juuret ovat sykähdyttävä näky mieleeni tuli, kuin pienet rakkauden nälkäiset hakeutuisivat emojen suojiin turvaan maanpinnan tullessa näkyviin.
Siinä ne ovat kietoutuneina toistensa syleilyssä sulassa sovussa.
Sinulle toivotan hyvää mieltä ja Kytälle rapsutuksia ja helliä sanoja.

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Komea juurakko.

Teuvo Noormarkusta

Palaga kirjoitti...

Voimia ja iloa syksyysi!

tinttarus kirjoitti...

Kiitos♥
TArvitsin nämä viisaat sanasi.
Tänään annoin myöten kainalossani jo pari viikkoa kulkeneelle flunssapöpölle. Jäin kotiin lepäämään, vaikka koin sen ratkaisun kovin vaikeaksi. Työ on kuitenkin työ. Itsestään tulee pitää hyvää huolta, vain silloin voi olla rakkailleen ja lähelläolevilleen iloksi.
Huikea juuristo! Itselläni taitavat juuret mennä myös joskus solmuun.
Rukoilen itselleni viisautta ja voimaa tehdä oikeita valintoja ja että oppisin ajattelemaan itseänikin.
Sinun syyspäiviisi paljon iloa ja vahvuutta, lepoa ja lempyttä!

tinttarus kirjoitti...

lempeyttä♥