24.8.2011

Vadelmien leikkaus ja lannoitus

Taas on aika tehdä puutarhassa marjapensaillekin leikkaukset. Poistin vadelmarivistöissä kaikki satoa antaneet versot pois , jättäen vain uudet versot kasvamaan. Samalla tarkistin tukilangat ja kiristin niitä hiukan samalla ohjaillen oksat lankojen väliin. Keväällä vielä harvennan kasvustoa kunhan näkee miten ne ovat talvehtineet ja onko rusakot tehneet omat harvennuksensa. Keväisin myöskin katkon latvat soviviksi, ne haaroittuvat ja tukilangat kestävät paremmin ja kasvusto pysyy kuosissaan. Sitä että vaikuttaako se sadon määrään en osaa sanoa kun aina on tullut hyvän laisesti marjoja , yli oman tarpeen.

Mustaherukkapensaatkin tuli harvennettua ja marjapensaiden oksia ei voi hakettaa puutarhan hyötykäyttöön niin tänä vuonna tilattiin jättisäkit "Siistipiha" firmasta ja täytetyt säkit haettiin pois, pois, pois

Helposti kävi oksien hävitys. Olen menneinä vuosina polttanut oksat siksi ettei mahdolliset kasvitaudit leviä eläviin kasvustoihin.

Syksykin on hyvää aikaa nauttia luonnon väririkkaudesta ja vaihtelevista ilmoista. Kaipaisin useampia sadepäiviä että voisi nauttia sisällä villasukat jalassa, lukutuolissa hyvän kirjan seurassa, poutasäällä ei malta olla puutarhasta poissa, sieltähän löytyy aina puuhasteltavaa.
Onneksi puutarhariippuvuus ei tarvotse lääkitystä :)

Ei kommentteja: